Filmové události #44/16: V kině už je Doctor Strange, na Nový rok se vrátí Sherlock

doctor_strange_2016_poster_v3Benedict Cumberbatch kam se podíváš. 

Duo Svěráků připravilo film Po strništi bos, ukáže nám, co bylo před Obecnou školou. Milovníci Sherlocka mají důvod se těšit na nový rok, BBC hned 1. ledna uvede další řadu seriálu. Na Vánoce se zase dočkají fanynky a fanoušci Gilmorek.

#44/16

Jan Svěrák dotočil film na motivy povídky svého otce Zdeňka. Po 25 letech od Obecné školy se na plátna dostane její pokračování s názvem Po strništi bos. V něm se však vrátíme do raného dětství malého Edy Součka, alter ega Zdeňka Svěráka a svérázného protagonisty Obecné školy. Ve snímku, který se do kin dostane 17. srpna 2017, se znovu objeví Jan Tříska.

Další rok života Gilmorových děvčat konečně v oficiálním traileru. Pokračování po letech se dočkají příznivci tohoto seriálu v podobě čtyř devadesátiminutových epizod nesoucích jména ročních období. Gilmore Girls: A Year in the Life odstartuje na Vánoce a slibuje odpovědi na nezodpovězené otázky po skončení seriálu před devíti lety.

Česká kina uvedla dlouho očekávanou marvelovku Doctor Strange, a to týden před světovou premiérou. Film zatím v tuzemsku sklízí jednu pozitivní recenzi za druhou.  

Jiří Strach na Vánoce připravil Anděla páně 2. Dvojku roztržitého anděla Petronela v podání Ivana Trojana a vychytralého čerta Uriáše alias Jiřího Dvořáka znovu Pánbůh posílá mezi smrtelníky napravit neplechu. Tentokrát musejí najít zakázané jablko, které jim upadlo z nebeského stromu. V dalších rolích se objeví Jiřina Bohdalová, Vica Kerekes nebo Vojtěch Dyk. Pohádku uvedou česká kina 1. prosince.

sherlock_banner_01012017

Sherlock se vrátí na Nový rok. Comeback britského cyklu po skoro dvouleté proluce oznamuje nový plakát. Čtvrtá řada seriálu o anglickém detektivovi v podání Benedicta Cumberbatche, jemuž sekunduje Martin Freeman jako doktor Watson, odstartuje 1. lednem 2017 prvním dílem s titulem The Six Thatchers. Následovat budou další dvě epizody možná už poslední řady oblíbeného seriálu BBC.

Zemřel herec Michael Massee, jehož začátek kariéry poznamenala tragická nehoda. Při natáčení hororu Vrána v roce 1993 během jedné ze scén zastřelil Brandona Leeho, syna legendy bojových filmů Bruce Leeho. V pistoli totiž místo slepých nábojů byly ostré. Ačkoliv Messee utrpěl šok a herectví na čas opustil, do paměti se později mohl zapsat ve filmu Sedm, v seriálu Davida Lynche Lost Highway nebo v novém Amazing Spider-Manovi. Masseemu bylo 61 let.

Praha pohostí festival 3Kino. Od 2. do 6. listopadu uvedou kina Atlas a Evald výběr ze současné české, slovenské, polské a maďarské filmové tvorby. Celkem mohou diváci zavítat na víc než čtyřicítku filmů.

Dvojka letošního nečekaného hitu Deadpool, kterou tvůrci plánovali už při složitém osm let trvajícím zrodu jedničky, se potýká s překážkami. Neshody mezi představitelem Deadpoola Ryanem Reynoldsem a režisérem Timem Millerem ohledně obsazení role superžoldáka Cablea, kterého slibovala potitulková scéna jedničky, dostaly přípravy dvojky k ledu. Ale ne na dlouho, 20th Century Fox už má tři kandidáty na nového režiséra, vedle Drewa Goddarda a Magnuse Martensena je favoritem David Leitch.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací