Vznikne historický velkofilm o Josefu Myslivečkovi Il Boemo, štáb vycestuje do Itálie

Ruský herec Egor Koreshkov ztvární českého hudebního skladatele.
 
 
Divadlo v Pavii a Cremoně, Janov a Benátky, ale i Praha, do těchto míst se v červenci a září podívá česko-italsko-slovenský filmařský tým, aby zde natočil historický velkofilm Il Boemo inspirovaný příběhem českého hudebního skladatele Josefa Myslivečka. V hlavní roli se ukáže ruský herec Egor Koreshkov. V dalších rolích uvidíme například Karla Rodena či Zdeňka Godlu.

Natáčet se bude převážně ve slunné Itálii, kde Mysliveček žil, tvořil, stal se legendou a také v zapomnění zemřel. Vedle herce Egora Koreshkova, který na tiskové konferenci slíbil, že se bude snažit Myslivečka co nejvěrněji ztvárnit a naučí se proto italsky, dirigovat a hrát na klavír, se představí známí italští herci a hvězdy operních světových scén, jako jsou například Philippe Jaroussky, Emőke Baráth, Simona Šaturová, Krystian Adam a další.

Kromě herců a autentického prostředí je velký důraz kladen i na hudbu, kterou budou z velké části tvořit téměř 250 let nenastudované Myslivečkovy árie a skladby, jež nahraje pod taktovkou Václava Lukse orchestr Collegium 1704. Režisér a scénárista Petr Václav snímek vnímá jako příběh pomáhající nám pochopit kulturní provázanost evropského kontinentu, jeho pestrou jednotu, jeho společenské kořeny i dědictví, z něhož můžeme čerpat inspiraci.

Jak to vypadalo na tiskové konferenci k připravovanému snímku Il Boemo, se můžete podívat ve fotogalerii.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací