Ze zákulisí výroby Já, padouch 2 se Stevem Carellem

[singlepic id=3605 w=120 h=120 float=left]Při výrobě želé umřely tři počítače.

 

„Ve světě 3D animace musíte být génius stejně jako Gru, abyste tohle zvládli“, říká Steve Carell v úvodu téměř čtyřapůlminutového videa, ve kterém přibližuje, jak takový proces výroby animáku probíhá. Vše začíná sérii skic, které se poté přetvoří v tzv. animatiky. Jde o hrubé pohyby v 3D prostoru, které dávají celému týmu směr a vizi jak bude film vypadat. Ještě předtím, než si s 3D postavičkami můžou hrát animátoři, musí projít počítačem lidi, kteří si říkají Character Technical Director. Právě oni totiž vymýšlí a vytváří rigy, které animátoři poté používají k rozpohybování postaviček.

K největším výzvám Já, padouch 2 patří speciální efekty. Dovedete si představit, co obnáší vytvořit věrohodnou falešnou 3D vodu? A to nemluvě o 3D želé, které se používá v přestřelkách. To bylo natolik náročné, že tři počítače nepřežily. To vše je samozřejmě pouze zlomek všech úkolů, které souvisí s výrobou animovaného filmu. Nesmíme zapomínat na textury, nasvícení, vlasy, kovy, pozadí… Vše je nesmírně náročné na čas, protože celý film musí vypadat skvěle v každém jeho snímku.

Já, padouch 2 vstupuje do českých kin 4. července 2013.

 

Zákulisní video Já, padouch 2 (Despicable Me 2):

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací