Zazvonil zvonec a natáčení pohádky Řachanda je konec

konec_nataceni_rachanda_obr_0057 herců, 521 komparzistů, koně, žáby, slepice i celý kouzelný les, to vše uvidíme v Řachandě.

Téměř před třemi měsíci se na hradě Kost začala natáčet nová česká pohádka Řachanda, která se může pochlubit vskutku hvězdným obsazením – Jan Hrušínský (král), Bolek Polívka (vyslanec Theofil), Vilma Cibulková (Paní lesa) Oldřich Kaiser (ponocný), David Novotný (dřevorubec Drvoštěp), Petr Čtvrtníček (velitel hradu), Jaromír Nosek (herold), Ester Kočičková (dvorní dáma), Martin Pechlát (rytíř Albert) a mnoho dalších. Nejen oni, ale i početný filmový štáb a stovky komparzistů mají v současnosti volno, protože v úterý 18. srpna 2015 padla v zámeckém komplexu v Dětenicích poslední klapka. Nyní se ke slovu dostanou postprodukční práce, které dají Řachandě výsledný tvar.

Děj výpravné pohádky plné krásných kostýmů a lokací se točí kolem rozmazlené princezny, jež ztvárnila herečka Denisa Pfauserová, a mladíků Kuby a Matěje s tváří Vladimíra Polívky a Aleše Bílíka. Ke slovu se dostane i kouzelný les plný prapodivných bytostí, jako jsou dryády, puci či hejkalové. Vedle pestrých kostýmů tak budeme moci obdivovat i celou škálu do detailů propracovaných speciálních masek, jež pochází z dílny studia FX Creator. Aby byl výsledek opravdu dokonalý, budou tyto masky ještě upraveny v postprodukci pomocí technologií face replacement. Do profesionální práce dua Josef Rarach a Vlad Taupesh  se zamilovala i Vilma Cibulková, jež všem těmto bytůstkám vládne. „Neustále si musím na dryády sahat, protože mě fascinuje celá ta maska, jak ji dokonale vymysleli. Děvčata velice trpělivě čtyři až šest hodin sedí v maskérně, takže ve chvíli, kdy my začneme točit, tak ony už tady jsou třeba od jedné v noci a nechají se natírat,“ prozradila nám Paní lesa.

Veselá česká pohádka natočená podle scénáře Daniela Miňovského a režisérské taktovky Marty Ferencové by se měla v našich kinech objevit 25. února 2016.

konec_nataceni_rachanda_obr_01

konec_nataceni_rachanda_obr_02

konec_nataceni_rachanda_obr_04

konec_nataceni_rachanda_obr_03

Jak to vypadá na natáčení pohádkového dobrodružství, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací