59. Zlín Film Festival začíná za pár dnů: Letní kino, promítání, autogramiády, výstavy, koncerty i filmové klapky

Nalaďme se na blížící se start zlínského filmového festivalu.
 
 
Již v pátek 24. května 2019 startuje 59. ročník Zlín Film Festivalu, jež nabídne desítky filmových projekcí a setkání se spoustou vzácných hostů. Dokonce si budeme moci prohlédnou kostýmy z českých filmů a pohádek či výstavu umělecky ztvárněných klapek.

Středobodem festivalu bude jako vždy Kongresové centrum Zlín, kde nalezneme nejen předprodej vstupenek, Festival Shop, výstavy a mnoho dalšího, ale i červený koberec, po kterém se vždy v 17:00 hodin projdou známé osobnosti a vzácní hosté.

Dalším z významných festivalových míst se stane i obchodní a zábavné centrum Zlaté jablko, kde se v tamním kině Golden Apple Cinema odehraje mnoho filmových dobrodružství. Mnoho zajímavého nabídne i zdejší pasáž, kde právě teď probíhá Salon filmových klapek. K vidění je zde 123 originálně ztvárněných filmových klapek, které se 22. května 2019 přesunou do zlínského kongresové centra. Až do konce Zlín Film Festivalu, tedy až do 1. června 2019 můžeme prostřednictvím výstavy kostýmů zavzpomínat na české snímky a pohádky, jako jsou O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Dívka na koštěti, Návštěvníci, Tři veteráni a další. Chybět nebudou ani oblíbené moderované autogramiády, a to vždy v 16:00 a 16:15.

Oblíbeným místem je i Koncertní zóna ENAPO, kde kromě vystoupení kapel jako je Mandrage, Mirai, Iné Kafe či zpěváka Michala Davida, probíhá každý večer promítání pod širým nebem. Letní kino nám tento rok umožní zhlédnout snímky Po čem muži touží, Aquaman, Kursk, Captain Marvel, Ženy v běhu, Zrodila se hvězda, Trabantem tam a zase zpátky, Bohemian Rhapsody a Zelená kniha.
 
Co: 59. Zlín Film Festival

Kde: Zlín

Kdy: 24. května až 1. června 2019

Podrobnosti: zlinfest.cz

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací