Hříšný tanec: Patrick Swayze roli talentovaného tanečníka kvůli Jennifer Grey málem odmítl

Johnny Castle opět pronese: „Baby nebude sedět v koutě.“
 
 
Televizní obrazovky přechází na letní programové schéma. Na romantickou dovolenou se vydáme i dnes večer, a to po boku nevinné Baby (Jennifer Grey) a tanečníka Johnnyho (Patrick Swayze), kteří spolu stráví tři týdny v letovisku pro bohaté, které zakončí polibkem, legendární zvedačkou a společným tancem. Ano, tušíte správně, bude se trsat Hříšný tanec.

Dnes již kultovní romantický taneční film natočil americký režisér Emile Ardolino, který si ve snímku střihl malé bezejmenné cameo. Hříšný tanec měl premiéru roku 1987 a od té doby uhranul nespočet diváků. Úspěch ovšem slavil nejen v divácké sféře, ale pyšní se i několika nominacemi na Zlatý glóbus a jednou na Oscara. Navíc, v kategoriích nejlepší píseň dokonce uspěl.

Ústřední zamilované dvojice se chopili Jennifer Grey a Patrick Swayze. Nebylo to však jejich první setkání před kamerou, protože již před tím spolu natáčeli akční válečné drama Rudý úsvit. Povídá se ale, že ze znovushledání neměli velkou radost a Patrick Swayze chtěl dokonce z Hříšného tance odstoupit. To se ale nakonec nestalo.

Spousta scén, dle slov tvůrců, vznikla náhodou. Režisérovi se ale jejich bezprostřednost natolik líbila, že „nepovedené“ záběry nakonec ve filmu zůstaly. Tato informace se například týká záchvatu smíchu, když Patrick během nácviku tance přejíždí Jennifer po paži nebo když spolu dovádí na parketu a plazí se k sobě po podlaze.

K zajímavostem také patří, že Jennifer Grey bylo v době natáčení 27 let. Její postava je ale o 10 let mladší. Nutno ale podotknout, že jí to ve filmu velmi sluší a mladou studentku Grey zvládla na výbornou. Za svůj výkon si dokonce odnesla nominaci na Zlatý glóbus, stejně jako Patrick Swayze. Dalších rolí se chopili Jerry Orbach, Cynthia Rhodes, Jack Weston, Jane Brucker, Kelly Bishop, Lonny Price, Neal Jones, Wayne Knight, Emile Ardolino, Garry Goodrow, Darren W. Conrad, Paula Trueman či Antone Pagán.

(Foto: Hříšný tanec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací