Film z hokejové prostředí Smečka bude mít premiéru v rámci 60. Zlín Film Festivalu

Sportovní drama se zabývá tématem šikany.
 
 
V česko-slovensko-lotyšské koprodukci natočený snímek Smečka nás zavede do prostředí smyšleného hokejového klubu Vlci. Tvůrci se zde zabývají tématem šikany a hokejovým prostředím, kde jsou dospívající chlapci vychováváni podle zákona síly. Právo silnějšího dominuje v celém kolektivu, který se tak stává vlčí smečkou, kde panuje velká rivalita a tvrdé zákony.

Smečka je celovečerním hraným debutem režiséra Tomáše Polenského. „Podle výzkumu se téměř každé páté dítě stává obětí šikany. O šikaně se obvykle hovoří pouze v souvislosti se školstvím. Ze své zkušenosti však vím, že mládežnické sportovní kolektivy jsou jí plné, a často je mnohem brutálnější než šikana na školách,“ vysvětluje režisér.

Obsazení hlavní role, šestnáctiletého hokejového brankáře Davida, který nastupuje do nového hokejového týmu, trvalo dlouho a povedlo se to až pouhý měsíc před natáčením. Davida nakonec hraje brněnský rodák Tomáš Dalecký. V dalších rolích se představí Tomáš Mrvík, Jiří Vyorálek, Vlastina Svátková, Václav Vašák či Patrik Děrgel.

Premiéra filmu se odehraje v rámci 60. Zlín Film Festivalu. Do kinodistribuce Smečka vstoupí 8. října 2020. Jak bude sportovní drama vypadat, naznačuje krátký trailer.

(Foto: The Pack/Smečka, David Neff)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací