Betlémské světlo, nový film otce, syna a vnuka Svěrákových, se představuje trailerem

„Z toho zmatku vzniká tahle komedie.“

Komedie Betlémské světlo režiséra Jana Svěráka vznikla na motivy oblíbených povídek Zdeňka Svěráka, který se chopil titulní role, stárnoucího spisovatele Karla. Tomu se hromadí v hlavě nedokončené povídky. Postavy jednotlivých příběhů vystupují na denní světlo a touží po pozornosti.

Široká škála hrdinů a příběhů vyžadovala sjednocení. „Dali jsme každé postavě a jejímu příběhu vlastní škálu barev. Dodržujeme je v kostýmech, rekvizitách i v barvách dekorací. Jak se spolu postavy a jejich příběhy setkávají, vznikají z toho nové a často opravdu krásné kombinace. Náš film je komedie plná fantazie a takový žánr si o barevnou opulentnost přímo říká,“ vysvětluje režisér filmu Jan Svěrák. Vedle Zdeňka Svěráka a Daniely Kolářové jako ústřední manželská dvojice se v Betlémském světle objeví Vojtěch Kotek, Tereza Ramba, Patricia Schumann, Martin Polišenský, Jitka Čvančarová, Vladimír Javorský, Miroslav Táborský, Jan Budař či Jiří Macháček.

Spojení Jan a Zdeněk je již známé a časem prověřené. Tentokrát se ale ostřílená dvojice rozrostla o dalšího člena, a to vnuka Františka Svěráka, jenž se chopil úlohy střihače. Jak bude společné dílo otce, syna a vnuka Svěrákových vypadat, naznačuje první trailer. Premiéra v kinech je naplánovaná na jaro 2022.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací