Filmové události #44/22: Superman je zpátky ve filmovém světě DC, známá tvář se vrací i do seriálu Pán času

Týden plný návratů.

Byly zveřejněny nominace na letošní People’s Choice Awards. David Tennant je opět Pánem času. Henry Cavill zase slaví velkolepý návrat jako Superman. Studio DC má navíc nové vedení. Konkurenční Marvel zase uveřejnil hned dva trailery, ten první je ke třetímu pokračování Ant-Mana. Druhá marvelovská ukázka pak představila chystaný sváteční Disney+ speciál Strážců Galaxie. Spot nabídl i Amazon ke třetí řadě svého seriálu o Jacku Ryanovi. Tvůrce seriálu Ztraceni pak chystá nový Star Wars projekt. Tvůrci filmové adaptace muzikálu Wicked pracují na obsazení Čaroděje. A na závěr smutná zpráva, opustil nás herec Leslie Jordan.

#44/22

Na začátku minulého týdne byly uveřejněny nominace na letošní People’s Choice Awards a otevřeno hlasování pro veřejnost. Mezi nominovanými filmy jsou Bullet Train, Doctor Strange v Mnohovesmíru šílenství, Elvis, Jurský svět: Nadvláda, Nene, The Batman, Thor: Láska jako hrom nebo Top Gun: Maverick. Z herců se pak o sošku v mnoha rozdílných kategoriích utkají Brad Pitt, Chris Hemsworth, Ryan Reynolds, Dwayne Johnson, Tom Cruise, Gal Gadot, Jennifer Lopez, Viola Davis, Austin Butler, Jamie Lee Curtis, Harry Styles, Julia Roberts a další. Fanoušci pak mohou hlasovat i v seriálových či hudebních kategoriích. Slavnostní udílení cen proběhne 6. prosince.

Uplynulé dny byly také ve znamení pořadu Pán času. Jeho třináctá řada se dočkala velkolepého finále, ve kterém se diváci rozloučili se současnou představitelkou titulního protagonisty Jodie Whittaker. Velký překvapením byl návrat Davida Tennanta, který ztvárnil desátou inkarnaci Pána času v letech 2005-2010. Nyní se na krátkou dobu vrací jako jeho 14. Verze do doby, než po něm převezme roli herec Ncuti Gatwa.

Další velké oznámení se týkalo Supermana. Ve světle jeho nedávného camea v Black Adamovi uveřejnil sám Supermanův představitel Henry Cavill novinku, že se tato slavná postava vrací do filmového světa DC a byla obnovena jeho dějová linie týkající dawn of hope. Více detailů však zatím není známo.

DC pak také čelí velkým změnám ve svém vedení. Jeho hlavními tvářemi se totiž nově stali James Gunn a Peter Safran. Režisér Gunn má na kontě letošní Sebevražedný oddíl, Safran zase producentsky stojí za Aquamanem, Shazamem! nebo Peacemakerem.

Pozadu nezůstal ani konkurenční Marvel, který představil hned dva trailery. Ten první odhalil fanouškům první informace ohledně třetího pokračování Ant-Mana pojmenovaného Ant-Man a Wasp: Quantumania. V tom se představili jak titulní Ant-Man a Wasp, tak i Ant-Manova dcera Cassie, která zde na sebe převezme své superhrdinské jméno Stature. Tito tři se pak společně postaví Kangovi, nebo spíš jedné z jeho verzí, který má být dalším velkým záporákem v nové fázi MCU filmů.

Druhá marvelovská ukázka se pak vztahuje k vánočnímu speciálu Strážců Galaxie. Krátký sváteční film pojmenovaný The Guardians of the Galaxy: Holiday Special bude k vidění na Disney+ od 25. listopadu.

Do třetice tu pak máme první klip ke třetí řadě Jacka Ryana. V titulní roli se opět představí John Krasinski. Třetí sezóna televizní adaptace slavné knižní série bude k vidění na Amazon Prime Video od druhé poloviny letošního prosince.

Novinky tu jsou i ze světa Star Wars. Scenárista Damon Lindelof, který stojí například za seriálem Ztraceni, plánuje nový snímek odehrávající se v předaleké galaxii. Mělo by se údajně jednat o samostatný film, oddělený od Skywalker ságy.

Možnou hereckou posilu pak bude mít filmová adaptace muzikálu Wicked (česky Čarodějka). Po boku Cynthie Erivo a Ariany Grande jako Elphaby a Glindy by se zde měl objevit Jeff Goldblum jako všemocný Čaroděj ze země Oz. Herec údajně o roli usiluje a je v posledním vyjednávání.

Na závěr pak jedna smutná zpráva, opustil nás komik Leslie Jordan. 67letý herec měl autonehodu při cestě na natáčení seriálu Call Me Kat, údajně při řízení utrpěl zdravotní příhodu, posléze byl na místně prohlášen mrtvým. Jordan se proslavil zejména svou rolí Beverlyho Leslieho v sitcomu Will a Grace. V současnosti se pak objevoval ve zmíněném komediálnímu pořadu Call Me Kat, který je americkou adaptací britské Mirandy.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací