Blockbustery se představují: „Já jsem Godzilla a toto je Na hraně zítřka.“

[singlepic id=7104 w=150 h=150 float=left]Veleještěr je neporazitelný, Cruise zase nadčasový.
 
 
 
Společnosti Warner Bros. musíme poděkovat za pětatřicet minut nepopiratelného potěšení! Abychom se ještě víc těšili na blížící se léto i podzim, vychutnali jsme si na speciální prezentaci postupně aktuální trailery na Jupiter vychází, V oku tornáda a Interstellar. Každý z nich najdete na našem serveru.

Pak jsme se dočkali režiséra Garetha Edwardse, jenž poskytl úvodní slovo k rozkouskovaným scénám z Godzilly. Nehoda v jaderném reaktoru připraví o život manželku a matku z pohodové americké rodiny (vždycky jsou první na řadě) Sandru Brody (Juliette Binoche), ale po patnácti letech přichází její manžel Joe (Bryan Cranston) na další vodítka k záhadám spojeným s tehdejšími katastrofami.

Dech se nám tajil při odkrývání obřích kostí, bojácně jsme spolu s hlavními hrdiny chtěli uhnout hořícímu vlaku a pochopitelně se nebylo možno vynadívat na masivního tvora šířícího hrůzu v amerických městech. Až se nechce věřit, že Godzilla bude ve své nové podobě hrdinou kladným, chránícím lidstvo před mnohem nebezpečnějšími bytostmi.

Hlášky byly možná místy klišovité, ovšem biblické rozměry umožní příšeře a vůbec celému provedení spolknout celý Emmerichův odvar a Pacific Rim dohromady…[singlepic id=7671 w=600 h=500 float=center]
 
Game Over. Chceš to zkusit znovu?

O druhém filmu se příjemně rozpovídal herec Tom Cruise. Ve snímku Na hraně zítřka představuje Williama Cage, vojáka, jenž rozumí spíš PR než boji, ale to není hlavní důvod, proč jej v okupované Francii (historie se opakuje) zabijí mimozemšťané, jejichž výrůstky by jim záviděl i ten nejdredovatější z Predátorů.

Do krve se mu před úmrtím dostalo cosi zvláštního, takže jeho vědomí vždy po smrti odcestuje v čase do okamžiku, kdy jej ráno buzerují nadřízení. Nikdo mu pochopitelně zkušenost nevěří, kromě vojandy Rity Vrataski (Emily Blunt).  Kolegyně nedávno něco podobného zažila, takže z Billa udělá nástroj na vítězství v celé válce.

Má tu výhodu, že po méně zvládnutém tréninku lze žáka prostě zabít, a tak ho „restartovat“. Dělají sice pokroky, ale Tom i se zkušenostmi z možných budoucností přestává nalézat další řešení…

Godzilla vstupuje do českých kin 15. května 2014, Na hraně zítřka 5. června 2014.

[singlepic id=6383 w=600 h=500 float=center]

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací