Filmové události #37/14: Zub skonal, Morgan na dva způsoby, Iron Man to zabalil

rambo_2008_posterSláva sequelům!
 
Filmové pokračování je často horší než příběh předchozí, ale i tak je užitečné, neboť vlastně vyzdvihne předchůdcovy klady. Někdy však překvapí a můžeme pak sequel opěvovat za jeho splněný úkol „dohnat a předehnat“. Dneska uslyšíte o mnoha pokračováních. Rambo, Top Gun nebo i Méďa chtějí stavět na předešlé slávě, i když svaly Sylvestera Stallona asi už dlouho obdivovat nebudeme. Je dobré vědět, kdy přestat, jak to zřejmě Marvel vycítil v případě Iron Mana.
 
 
Rambo cedí krev naposledy

Pátý díl Ramba, v němž se americký voják zřejmě popere s mexickou narkomafií (viz Filmové události #26/14) ponese podle serveru Comingsoon název Rambo: The Last Blood. „Poslední krev“ samozřejmě odkazuje na titul původního snímku Rambo: První krev (First Blood). Že by se tedy skutečně uzavřel kruh a Sylvester Stallone nenechal svému veteránovi žádná otevřená vrátka?


 

Deprimovaný Matt

Matt Damon se po dramatu Margaret vrací ke spolupráci s režisérem Kennethem Lonerganem. Pod zvláštním názvem Manchester-by-the-Sea se skrývá příběh bostonského instalatéra nuceného se náhle starat o šestnáctiletého synovce. Překážkou mu bohužel je tragické tajemství z minulosti. Herec hodlá projekt uskutečnit ještě před sci-fi The Martian pod vedením Ridleyho Scotta.


 

Cruise opět ve stíhačce

Navzdory sebevraždě režiséra Tonyho Scotta ze srpna 2012 se nakonec asi dočkáme pokračování akčního dramatu Top Gun. Scénář k nové výpravě Peta „Mavericka“ Mitchella (Tom Cruise) napíše Justin Marks (Street Fighter: Legenda z Hong Kongu, Kniha džunglí), který bude pracovat s původním materiálem od Petera Craiga. Režisér zatím není známý.


 

Zemřel R. Kiel (13. 9. 1939 – 10. 9. 2014)

Těsně před sedmasedmdesátinami se s námi nedobrovolně rozloučil herec proslulý svými neobvyklými rozměry. Se svými 2, 18 metry se Richard Kile již postaral, aby ho všichni brali vážně. Však také kdysi pracoval jako třeba vyhazovač v baru a na plátně se hodil na ztvárnění různých zvláštních stvoření. Jeho vůbec první rolí ve filmu byl mimozemšťan ve sci-fi The Phantom Planet z roku 1961. Následoval jeskynní muž Eagah ze stejnojmenného snímku nebo Samson z Nejtěžšího yardu. Slávu mu ale především získal padouch Zub (Jaws) z několika bondovek drtící okolní předměty svým železným chrupem. Jeho hlas byl slyšet ve slavné animované pohádce Na vlásku, kde daboval Vladamira. Příští měsíc jej mohou někteří spatřit na londýnské premiéře filmu Robot Overlords. Můžeme mu vděčit také za scénář k westernu The Giant of Thunder Mountain.


 

Otrok potřebuje trenéra, medvěd právníka

Účast Toma Hiddlestona na remaku oscarového Ben Hura zatím nebyla potvrzena (viz Filmové události #33/14), ovšem někdo jiný se mu již upsal. Morgan Freeman si zahraje Ildarina, trenéra vozatajů.

Morgana uvidíme také v komedii Méďa 2. Seth MacFarlane nám v létě vrátí Marka Wahlberga, Milu Kunis, Jessicu Barth a především oplzlého plyšáka se svým vlastním hlasem. Slavný afroamerický herec bude jako bojovník za lidská práva poskytovat Méďovi právní pomoc. Vedle zmíněných se k němu připojí Amanda Seyfried. Premiéra je stanovena na 26. června 2015.


 

Franco chce zabíjet

James Franco získal práva na knihu Rant od autora Klubu rváčů, Chucka Palahniuka. V případě delšího zájmu by tak s režisérkou Pamelou Romanowsky (Tar) ztvárnil život sériového vraha Bustera Caseyho.


 

Holmesina nová dráha

Herečka Katie Holmes brzy natočí svůj režijní debut All We Had, zpracování románu Annie Weatherwax. Hlavními hrdinkami jsou matka s dcerou žijící na hranici chudoby. Scénář napsal Josh Boone (Stuck in Love), viz níže.


 

Ulice Jump Street se prodlužuje

Závěrečný vtip z komedie 22 Jump Street o nekonečných sequelech se, jak se zdá, naplňuje. Mladistvě působící policisté Channing Tatum i Jonah Hill dostanou nový úkol ve 23 Jump Street. Jeho scénářem byl pověřen Rodney Rothman, jeden z autorů „dvaadvacítky“ nebo boxerské komedie Zpátky do ringu.


 

Dlouhé svědectví o Kingovi

Režisér Josh Boone (Hvězdy nám nepřály) nastínil svou představu adaptace románu Stephena Kinga Svědectví. Horor o chřipkové epidemii, která zpustoší Ameriku, chce natočit jako tříhodinové drama co nejvěrnější předloze.


 

Další představení podfukářů

Kouzelníci okrádající banky získali skutečně impozantní částku, proto dostanou šanci napravit svůj kritizovaný konec. Podfukáři 2 vstoupí do kin 10. června 2016.


 

Strážci sluneční soustavy

Bombardování superhrdiskými týmy ze strany konkurence si už DC Comics a Warner Bros. nemůžou nechat líbit. Kromě příprav na Justice League, původního vzoru pro Avengers, teď možná chystají celovečerní verzi Legion of Super-Heroes, skupině vesmírných dobrodruhů jako je magnetický Cosmic Boy, telepatka Saturn Girl nebo elektrický Lightning Lad. Strážci Galaxie, mějte se na pozoru!


 

Železný muž ve šrotu?

Robert Downey Jr. v rozhovoru pro Variety rezolutně popřel budoucí natáčení Iron Mana 4. Vypadá to tedy, že Tony Stark je prvním marvelovským superhrdinou, jehož samostatná sága byla uzavřena. Uvidíme se s ním nicméně 30. dubna 2015, kdy u nás má premiéru Avengers: Age of Ultron.


 

USA otřesou vesmírem

Třeba takový Kapitán Amerika se přitom ještě zdaleka nevyčerpal. Joe Russo, který spolu s bratrem Anthonym natočí třetí díl, nedávno prozradil, že jeho název a zápletku má Marvel připravenou již deset let. Také sdělil, že zatímco Návrat prvního avengera se soustředil na pád Hydry, trojka zase „pohne univerzem“.


 

Nepokoušejte Hulkův hněv, Jediové!

A konečně tu máme Neuvěřitelného Hulka, člena Avengers, nad jehož osudem všichni zatím krčí rameny. Jeho (poslední) představitel Mark Ruffalo se svěřil serveru Collider, že by velice stál o roli ve Star Wars. Proto o ni žadonil v emailu Rianu Johnsonovi, režisérovi Epizody VIII.


 

Pětka Underworldu s panem Čtyřkou

Navzdory dřívějším zprávám o novém Underworldu (viz Filmové události #35/14), nebude pátý film klasickým rebootem, ale novou vizí s odlišným hrdinou, jímž se stane upír David (Theo James) z poslední kapitoly ságy. Přidají se k němu také dvě ženské postavy. James je v současnosti známý hlavně jako představitel Čtyřky, jednoho z protagonistů Divergence.


 

Zatíná se druhá pěst…

Možná si už ani nepamatujete na sci-fi Ocelová pěst, ale i po třech letech potvrzuje její režisér Shawn Levy práci na druhém díle. Dvojice Charlie (Hugh Jackman) a jeho syn Max (Dakota Goyo) se prosadila na zápasech dálkově řízených robotů navzdory obrovské konkurenci. Levy prohlašuje, že spolu s Jackmanem se pustí do natáčení až tehdy, kdy budou mít scénář se svěžím příběhem i vývojem postav.


 

Detektivka chce znát budoucnost

Jsou tomu tři týdny, co jsme vám přinesli zprávu o seriálové verzi Spielbergova sci-fi filmu Minority Report s Tomem Cruisem (viz Filmové události #34/14) a již jsou na světě zajímavé podrobnosti. Jeden ze tří tušitelů, tedy lidí schopných předvídat budoucí vraždy, se v něm i po deseti letech po rozpuštění jednotky PreCrime marně snaží přejít do normálního života. Jeho schopnosti však pro vyšetřování využije hlavní hrdinka při vlastním boji se zločinem.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací