Filmové události #26/16: Pelíšky cestují do minulosti, Justice League prozrazuje, Noomi odpoutána

kviff_2016_plakatOdhalme tajemství staronových hrdinů.
 
 
Blížící se festival v Karlových Varech zveřejnil jména svých hostů. To je však jen začátek prozrazených „tajností“, jichž jsme se dočkali v předcházejícím týdnu. Svá tajemství vydali tvůrci filmových superhrdinů jak z DC, tak z Marvelu. Osvědčené tváře dostanou nové příležitosti ve světě Star Wars a sérii V zajetí démonů. Bohužel, Star Trek o jednu výraznou figuru tragicky přišel…
 

 
Do Karlových Varů míří delegace Padesáti odstínů šedi i Anthropoidu

Z úst Jiřího Bartošky jsme se dozvěděli o hostech letošního Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Do naší vlasti se dostaví například režisér Charlie Kaufman (V kůži Johna Malkoviche, Anomalisa), z herců pak třeba Willem Dafoe nebo i Jamie Dornan, jehož sice známe jako pana Greye z Padesáti odstínů šedi, jeho nová role Jana Kubiše v historickém snímku Anthropoid má ovšem bezprostřední vztah k Česku.  Z domácí herecké elity zavítá na festival třeba Aňa Geislerová, Alena Mihulová či Václav Neužil. O dalších návštěvnících si můžete přečíst v našem samostatném článku.


Zemřel Anton Yelchin (11. 3. 1989 – 19. 6. 2016)

Koncem minulého týdne tragicky skonal sedmadvacetiletý herec ruského původu Anton Yelchin. Mladého muže připravil o život jeho vlastní vůz. Yelchin hrál ve filmech a televizních pořadech od raného dětství. Nejvíce si ho budeme pamatovat jako mladého Pavla Andrejeviče Čehova z rebootových Star Treků. Třetí přichází do kin v letošním srpnu. Slavnou sci-fi roli mu přiřkl i Terminator: Salvation, kde se stal Kylem Reesem. Ve dvou celovečerních příbězích o Šmoulech propůjčil hlas Nešikovi. Nedávno zazářil v kritikou oslavovaném thrilleru Green Room. Kromě Star Treku se z jeho posmrtné účasti potěší ještě například drama We Don’t Belong Here nebo romantický příběh Porto.


Tři sestry od Hřebejka

Jan Hřebejk začal nedávno natáčet trojdílné předpokračování ke své slavné komedii Pelíšky. V trilogii Zahradnictví se opět setkáme s postavou odbojáře Jindřicha, původně představovaného Jiřím Kodetem. Nyní si jej zahraje Martin Finger. Hlavními postavami jsou ovšem tři sestry v podání Ani Geislerové, Kláry Melíškové a Gabriely Míčové, z nichž jedna si Jindřicha vzala. Scénárista Petr Jarchovský chce do série promítnout zkušenosti své matky a prohlašuje: „Daniela se tak stane v Zahradnictví ústřední postavou vyprávění, které zobrazí dvacet let života rodiny.  Chystám se tentokrát vstoupit hlouběji do rodinné historie a vytvořit rodinný portrét na pozadí dramatických historických změn.“  Z dalších zdejších hvězd zmiňme například Ondřeje Sokola, Miroslava Táborského, Sabinu Remundovou či Davida Novotného. Všechny tři filmy by měly být do kina uvedeny v průběhu roku 2017.


Který režisér si přeje zemřít?

Remake thrilleru Přání smrti bude režírovat Eli Roth (Hostel, Pěsti ze železa). Projekt převzal po Aharonu Keshalesovi a Navotu Papushadovi.


Justice League se představuje…

Bratři Warnerové vypustili ohromné množství informací k dobrodružství superhrdinského týmu Justice League.  Oficiální synopse zní: „Naplněn novou vírou v lidskost a inspirován Supermanovou nesobeckou obětí, obrátí se Bruce Wayne na novou spojenkyni Dianu Princeovou, aby porazil ještě mocnějšího nepřítele. Společně se Batman a Wonder Woman rychle snaží dát dohromady skupinu ‚metalidí‘, aby porazili toto nově probuzené nebezpečí. Ale navzdory zformování dosud nevídané ligy hrdiny – Batmana, Wonder Woman, Aquamana, Cyborga a Flashe – na záchranu Země před útokem apokalyptických rozměrů může být již pozdě.“ Superhrdinové bojují proti démonickým stvořením, jež jsme mohli vidět v Batman v Superman. V ději podle všeho sehrají důležitou roli mimozemské „živoucí počítače“, tzv. Mother Boxy, o něž padouši usilují. Jeden z artefaktů náleží Amazonkám, další Atlanťanům a třetí lidem. Dozvěděli jsme se také, koho hraje Willem Dafoe. Někdejší představitel Green Goblin se změní v Atlanťana jménem Nuidis Vulko, důležitého vědeckého poradce Aquamana.  Podle filmových publicistů, kteří nedávno navštívili natáčecí plac, má mít snímek mnohem odlehčenější atmosféru než Muž z oceli a Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti.


Výzvy pro doktora a strážce

Synopsí byly obdařeny i dvě nadcházející marvelovky. Počátkem listopadu k nám zavítá Doctor Strange s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli. Jak se dovídáme ze základního popisu, nový film „… sleduje talentovaného neurochirurga, doktora Stephena Strange, jenž po tragické autohavárii musí umírnit vlastní ego a naučit se tajemství skrytého světa mysticismu a alternativních dimenzí. Strange, žijící v newyorské Greenwich Village, se stává prostředníkem mezi skutečným světem a tím, co leží mimo něj a používá širokou škálu metafyzických schopností i artefaktů, aby ochránil marvelovský vesmír.“

Květen 2017 si pro nás zase přichystal druhé Strážce Galaxie. Podle jejich synopse nový díl „…pokračuje dobrodružství týmu, zatímco jeho členové cestují vzdálenými končinami vesmíru. Strážci musí udržet svou novou rodinu pohromadě, když odhalí tajemství původu Petera Quilla. Ze starých nepřátel jsou noví spojenci a oblíbené postavy z klasických komiksů přijdou našim hrdinům na pomoc.“


Star Wars: Návrat známé tváře

Forest Whitaker v chystané sci-fi Star Wars: Rogue One hraje fanouškům již známou postavu. Saw Gerrera se objevil v populárním animovaném seriálu Klonové války jako vášnivý bojovník za svobodu, jehož mimo jiné ironicky instruoval sám Anakin Skywalker.


Hrdinka Promethea zůstává

Ačkoliv jsme byli neustále přesvědčováni o opaku, v Alien: Covenenat, sequelu k Prometheovi, se nakonec objeví i Dr. Shawaová v podání Noomi Rapace. Není však jasné, jestli se s ní setkáme v přítomnosti příběhu, nebo jen ve flashbackcích.


Šaolinový vlkodlak

Universal Pictures si přeje mít hodně svalnatého vlkodlaka! V propojeném univerzu monster by totiž chlupy mohly narůst Dwaynu Johnsonovi. Herec se však také podílí na adaptaci chystaného grafického románu Son of Shaolin.


Panenku následuje řádová sestra

Přízračná jeptiška z hororové série V zajetí démonů získá svůj vlastní spin-off. Po panence Annabelle je již tak druhou postavou, již se to podařilo. Scénář k snímku The Nun napíše David Leslie Johnson, autor V zajetí démonů 2.


Lord Byznys zdržuje

Pokračování Lego příběhu bylo odloženo o celých devět měsíců z 18. května 2018 na 8. února 2019.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací