Filmové události #40/16: Disney plánuje remake Lvího krále, s napětím pomalu přijíždí Dívka ve vlaku

Bude Craig znovu Jamesem Bondem?

Do českých kin dorazil Anthropoid, zda si po pozitivní kritice získá i přízeň diváků, ukáže čas. Zatím kina válcuje Dítě Bridget Jonesové. Fanoušky bondovek mate Daniel Craig, který stále váhá, jestli jít do natáčení 25. dílu série o agentu 007. A po Knize džunglí se možná dočkáme předělávky Lvího krále.

#40/16

Daniel Craig zůstává volbou číslo jedna pro příští bondovku s pracovním názvem Bond 25. Jako agenta 007 by rádi Craiga viděli producenti, je pro ně osvědčenou kvalitou. Sám Craig ale mate. Kontrakt sice podepsal ještě před uvedením posledního filmu Spectre, stále je ale na vážkách, zda od smlouvy neodstoupí.

spectre_2015_foto_b_foto_05

Po úspěšném remaku Knihy džunglí se možná dočkáme další předělávky animované klasiky. U Disneyho je teď řeč o muzikálovém hitu Lví král z roku 1994. Nabídku nedostal nikdo jiný než režisér nové Knihy džunglí Jon Favreau. Na rok 2018 se přitom chystá dvojka o Mauglím vychovávaném vlčí smečkou.

Dívka ve vlaku láká novým plakátem. „Co viděla?“ ptá se snímek Emily Blunt v prázdném vlakovém vagonu. Blunt hraje v adaptaci stejnojmenného knižního thrilleru Rachel, která při každodenní rutinní cestě vlakem zahlédne něco šokujícího, co ji změní život. Druhý den se probudí s bolestmi hlavy, poraněními po těle, zato bez vzpomínek na minulou noc. Padne na ni podezření ze zmizení jiné ženy, jejíž rodinou byla Rachel fascinovaná. Strhující podívaná má českou premiéru 6. října 2016.

divka-ve-vlaku

Ve svátek 28. září dorazil do českých kin očekávaný Anthropoid, který osobně uvedli režisér Sean Ellis, irský herec Cillian Murphy a české herečky Aňa Geislerová a Alena Mihulová. Diváci, kteří neměli možnost film o atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha zhlédnout v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, mohou na film v koprodukci Velké Británie, Francie a České republiky vyrazit teď. Válečné životopisné drama o operaci Anthropoid, na níž se během druhé světové války podíleli i čeští parašutisté Jozef Gabčík a Jan Kubiš, se dočkalo pozitivních reakcí i od historiků. V hlavních rolích se objevili Cillian Murphy (Návrat do Cold Mountain, Počátek) a Jamie Dornan (Padesát odstínů šedi).

Novými plakáty zásobuje i marvelovka Doctor Strange s Benedictem Cumberbatchem v ústřední roli, jejíž premiéra je za dveřmi. Česká premiéra je plánovaná na 27. října. Tedy skoro o týden dřív před americkou premiérou stanovenou na 4. listopadu. V dalších rolích se objeví Tilda Swinton nebo Mads Mikkelsen.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací