Filmové události #33/17: Po strništi bos už běží v kinech, Daniel Craig konečně vyšel s barvou ven

Konec spekulacím, příštím Jamesem Bondem bude znovu Daniel Craig.
 
 
 
Daniel Craig konečně potvrdil několikaměsíční spekulace o roli Jamese Bonda. Zdeněk Troška zkouší napravit reputaci připravovanou pohádkou. První ohlasy sbírá Po strništi bos otce a syna Svěraků. Leonardo DiCaprio ztvární svého historicky slavnějšího jmenovce v životopisném filmu. Lucasfilm chystá vlastní film o Obi-Wanovi. Darren Aronofsky se vrací ke komornímu psychothrilleru. South Park slaví dvacet let.

#33/17

Několik měsíců trvající diskuse utnul Daniel Craig, když konečně potvrdil, že opravdu kývl na nabídku zahrát si Jamese Bonda ještě jednou. Řekl to stručným „ano“ Stephenu Colbertovi v americké The Late Night Show, který se ho zeptal, zda se ještě objeví v nějakém „bondovském“ filmu. Dodal, že si jen chtěl dát chvíli oddech od natáčení, ale teď už se na filmování těší. Pro Craiga, který dříve uhýbal a chtěl se zaměřit spíš na jiné projekty, to bude už pátý film v roli agenta 007. V roli britského agenta se kromě něj od prvního roku na motivy knih Iana Fleminga v roce 1962 vystřídali Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton a Pierce Brosnan. Pětadvacátá bondovka bude na podzim přespříští rok.

Po třídílné sérii nepříliš uchvacujících Babovřesk se režisér Zdeněk Troška snaží reinkarnovat svůj pohádkový um. Autor pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci nebo Z pekla štěstí na povánoční čas připravil Čertoviny. Na ty teď láká první upoutávkou. pohádka se bude hrát od 4. ledna 2018.

Jeden z nejočekávanějších českých filmů letoška dorazil do kin. Po strništi bos z dílny Jana a Zdeňka Svěráka si prochází prvními krůčky k divákům. Podle dosavadních ohlasů má ambici, jak dotáhnout se (ač dějově prvnímu filmu předcházející) coby dvojka Obecné školy, tak zapůsobit jako samostatný film. Ve filmu hrají Jan Vetchý, Tereza Voříšková nebo Jan Tříska.

Leonardo DiCaprio si zahraje renesančního člověka Leonarda da Vinciho v adaptaci nové biografie od Waltera Isaacsona. Isaacson je mimo jiné autorem životopisu Alberta Einsteina, který se filmového zpracování dočkal v letošním seriálu Génius (psali jsme o něm v souvislosti s cenou pro české grafiky). DiCaprio se u životopisného filmu postará i produkci, zbývá najít vhodného režiséra a někoho, kdo napíše adaptuje kvalitní scénář. Kniha vyjde letos v říjnu.

Šestou a akčními i strhujícími okamžiky nabitou šestou sérii Hry o trůny provází průšvihy. Respektive její domovskou stanici HBO. Už podruhé unikla na internet pirátská nahrávka premiérového dílu několik dní před jeho odvysíláním.

Proslavil se opusem o propadu lidských duší Requiem za sen, následovaným ne příliš divácky opěvovanou Fontánou. Naopak úspěch mu znovu zajistila Černá labuť, v níž sehrála dvojroli Natalie Portman. Řeč je o Darrenu Aronofskému, režisérovi, který na podzim přivede do kin nový kus. Ve filmu matka!, se kterým bude Aronofsky bojovat v Benátkách o Zlatého lva, se s paranormálními jevy setkají Jennifer Lawrence a Javier Bardem. matka! přijde do českých kin 19. října.

Lucasfilm kromě samostatného, právě dokončovaném, Hana Sola, připravuje další zpestření pro čekání mezi díly nových Star Wars. Po Rogue One dojde řada na postavu Obi-Wana Kenobiho. Režírovat bude zkušený režisér filmů jako Předčítač, Billy Elliot nebo Hodiny Stephen Daldry.

 

Animák Městečko South Park slaví dvacetiny. Seriál, který si umí udělat srandu ze všeho a všech se poprvé odvysílal 13. srpna 1997. V září bude ve Spojených státech pokračovat další řadou. U nás seriál vysílala HBO, poté se přestěhoval na Novu, teď patří práva Primě Comedy Central.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací