Strážci Galaxie (2014)

strazci_galaxie_cz_plakat
Režie:
Premiéra v ČR: 31. 7. 2014 ()

Synopse: Studio Marvel, které stvořilo světově úspěšné filmové série Iron Man, Thor, Captain America a Avengers, představuje zcela nový tým superhrdinů, jež si říkají Strážci galaxie. Akcí nabité, výpravné dobrodružství se odehrává tentokráte v kosmu, a tak se součástí filmového světa studia Marvel stává i vesmír.

Na odvážného dobrodruha Petera Quilla je vypsána vysoká odměna poté, co mocnému padouchovi Ronanovi, jež kuje plány na zničení galaxie, ukradne před nosem tajemný orb. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – po zuby ozbrojeným mývalem Rocketem, humanoidním stromem Grootem, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc orbu a hrozbu, která se v něm skrývá a může znamenat zkázu celého vesmíru, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupinka Strážců táhla za jeden provaz a pokusila se v posledním zoufalém boji zachránit osud celé galaxie.

Recenze:
Strážci Galaxie jsou prakticky bandou looserů. Vesmírný dobrodruh a zlodějíček Peter Quill (Chris Pratt), sám sebe nazývající Star Lord, jedovatě zelená mimozemšťanka Gamora (Zoe Saldana), výbušný Drax Ničitel (Dave Bautista), věrný humanoid Groot (Vin Diesel) a inteligentní mluvící mýval Rocket (Bradley Cooper) nejsou zprvu nadšeni, že právě oni musí spolupracovat. Sama Gamora je citlivě označuje za největší idioty v Galaxii. Bohužel právě oni jsou jedinou překážkou, která může zabránit nemilosrdné genocidě.

(photo&video: )

Video



Galerie


Články k filmu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací