Filmové události #22/14: Zlín hostí festival, Johnny kouzlí,Thanos mluví

54_zlin_film_festival_plakatVšechno je jinak!
 
Nikdy si nemůžeme být úplně jisti hladkým vývojem události. Minule překvapil svým jednáním Edgar Wright, dosavadní režisér Ant-Mana, za něhož není jednoduché sehnat náhradu. Něco podobného nyní udělal Will Smith… K větší aktivitě se naopak odhodlal Quentin Tarantino se zdánlivě zkrachovalým projektem a Roland Emmerich chce úplně předělat své slavné dílo. Rozhodně nás také zaskočila novinka o jednom chystaném sequelu a musíme doplnit zprávu o jistém mexickém kouzelníkovi. Svět se točí, nic v něm není jisté.
 
 
 
Mládež má na týden filmový svátek

Ve čtvrtek 29. května 2014 začal ve Zlíně 54. ročník Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež. Z celkových 365 promítaných filmů si celých 275 odbude svoji premiéru, přičemž silného zastoupení se dočkají polské příspěvky. Naši severní sousedi vyslali na festival mezi jinými například Den cvoka, Baby Blues nebo Ve jménu ďábla. Za Česko soutěží Pojedeme k moři, rodinná komedie, v níž herec Jiří Mádl ukázal poprvé své režijní a scénáristické schopnosti. Hlavní porota festivalu se skládá z Claudie Landsberger (Nizozemí), Mitsuo Tahiry (Japonsko), Doroty Kedzierzawské (Polsko), Tomyho Wiganda (Německo), Monicy Wahi (Indie) a Pavlíny Němcové (ČR). Festival potrvá až do 5. června 2014. Více se o něm můžete dočíst v našem samostatném článku.


 

Pokračovatelé Lásky objevují internet

Rakouský režisér Michael Haneke (Pianistka, Láska) se rozpovídal o svém novém projektu. Film Flashmob má zkoumat „křehkou rovnováhu mezi médii a realitou“ skrze osudy několika postav, jež se seznámily na internetu. Zčásti se bude odehrávat ve Spojených státech.


 

Harryho továrna na ducholádu

Johnny Depp může hrát snad kohokoliv, hlavně když je to nějaký výstředník. Studia Lionsgate a Summit s ním prý nyní jednají o roli slavného iluzionisty v adaptaci biografické knihy The Secret Life of Houdini: The Making of America’s First Superhero, v níž se veřejnost mohla dočíst o Harry Houdiniho výzkumu v oblasti okultismu. Možná se jedná o pouhý předstupeň k Deppově předvedení skutečného mága i superhrdiny – Dr. Strange.


 

Don Corleone se přátelí s Edwardem Cullenem?

Robert Pattinson, hvězda Twilight ságy, byl obsazen do Idol´s Eye, snímku režiséra Oliviera Assayase. V jedné z hlavních rolí si zahraje po boku samotného Roberta De Nira. Přesný děj tohoto údajně „sofistikovaného heistového thrilleru“ zatím nebyl odhalen. Assayas dostal na starost upíra Edwarda Cullena krátce po spolupráci s Kristen Stewart alias Bellou Swan při natáčení dramatu Clouds of Sils Maria.


 

Osm nenávistných se dočká pomsty!

Režisér Quentin Tarantino se pochopitelně rozčílil, když si scénář jeho chystaného westernu The Hateful Eight mohl kdokoliv přečíst na internetu (viz Filmové události #04/14) a jeho realizace tak byla v nedohlednu. Po zklidnění uspořádal filmař veřejné čtení/dramatizaci „Nenávistných“ (viz Filmové události #17/14) a zřejmě jej v listopadu začne konečně natáčet. Mezi obsazenými nacházíme většinu účastníků zmíněné akce. Na Divoký západ tak míří Samuel L. Jackson, Bruce Dern, Michael Madsen, Kurt Russell, James Remar, Amber Tamblyn, Walton Goggins, Zoe Bell a možná i Tim Roth. Film se točí kolem skupiny lidí izolované v baru během sněhové bouře.


 

Obézní helénské vdavky

Herci John Corbett a Nia Vardalos se vracejí do chystaného pokračování dvanáct let staré komedie Moje tlustá řecká svatba. Jeho děj odhalí rodinné tajemství a chystá si na nás „větší a tlustší novou svatbu“, zřejmě opět doplněnou o další střet rodinných a etnických tradic.


 

V Lize spravedlivých nejsou troškaři

Komik a filmař Kevin Smith nedávno přinesl poznatky z natáčecích studií o dalším směřování superhrdinů od DC Comics. Podle jeho slov není cílem ani tak chystaný film o Justice League, jenž bude režisér Zack Snyder zřejmě natáčet společně s Batman v Superman: Dawn of Justice. Spíš máme očekávat kontinuální příběh o pěti až šesti navazujících snímcích. Za tu dobu snad hněv nad obsazením Bena Afflecka do role Batmana aspoň trochu vyprchá…


 

Strašlivý vesmírný ničitel zní jako…

To konkurence z Avengers má plány přehlednější a ještě velkolepější. V letních Strážcích Galaxie na nás poprvé promluví Thanos, padouch z potitulkovky prvního týmového snímku, kde jej představoval Damion Poitier. Hlavní záporák budoucích Avengers 3 ve Strážcích dostane tělo generované počítačem a hlas Joshe Brolina (Prodloužený víkend, Oldboy). Thanose se dočkáme i v blížících se Avengers: Age of Ultron.


 

Kde je ten mravenčí doktor?

Ještě dřív, než začneme myslet na marvelovskou fázi 3, je třeba zalátovat jednu její díru, která vznikla odchodem Edgara Wrighta, režiséra Ant-Mana (viz Filmové události #21/14). Rezignovat stačil dokonce jeho nadějný nástupce Adam McKay (Zprávař: Příběh Rona Burgyndyho, Benga v záloze). V úvahu prý připadají ještě Ruben Fleischer (Zombieland, Gangster Squad – Lovci mafie) a především Rawson Thurber (Záhady Pittsburghu, Millerovi na tripu).


 

Alfonso nepůjde do zvěřince

Nerad dementuji předchozí zprávu, jelikož si připadám jako dement. Nicméně to není má vina… Alfonso Cuarón byl nedávno označen za možného režiséra harrypotterovského spin-offu „Fantastická zvířata a kde je najít“ (viz Filmové události #21/14), nicméně to velmi rychle popřel s tím, že se nyní chce vrátit k projektům, které nejsou příliš závislé na zvláštních efektech. Po jeho Gravitaci se tomu ani nechce věřit.


 

Kdo právě ztratil superschopnost?

Zároveň se změnilo obsazení, o kterém jsme vás informovali poprvé před čtrnácti týdny (viz Filmové události #08/14). Will Smith se tehdy stal protagonistou sci-fi filmu Brilliance, jako policista s posíleným vnímáním, jenž musí bojovat s podobně nadaným teroristickým protihráčem. Film si nyní musí hledat novou ústřední hvězdu, jelikož Smith musel dát přednost jiné herecké povinnosti. Do obsazení nedávno přibyla Noomi Rapace (viz Filmové události #21/14).


 

Hvězdná brána otevřena

Roland Emmerich si konečně splní dávnou touhu a kromě Dne nezávislosti se vrátí i ke své další populární space opeře – Hvězdné bráně z roku 1994. V poněkud kuriózní situaci nejdřív natočí remake původního snímku o výletu na planetu staroegyptských mimozemských bohů a až na něj by měly navazovat dva nové díly. Jelikož Roland nebyl nikdy spokojen s třemi navazujícími seriály, můžeme dát rovnou sbohem Samanthě Carterové, Teal´Covi a dalším postavám i konceptům, na něž jsme si zvykli z televize.


 

Elsa zmrazila Tonyho Starka

Princezna z animáku Ledové království porazila člena týmu Avengers a ani k tomu nepotřebovala pomoc Ledových obrů. Nejenže se její příběh stal nejvýdělečnějším animovaným snímkem na světě (viz Filmové události #14/14), ale nedávno dosáhl se ziskem 1, 219 miliardy dolarů na pozici 5. nejúspěšnějšího filmu vůbec, jemuž se ještě nedávno těšil superhrdinský opus Iron Man 3.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací