Miluji tě modře: Denisa Nesvačilová natáčela akrobatické číslo ve výškách

Václav Jílek se ocitl před vrhačem nožů.
 
 
Miloslav Šmídmajer se před lety pustil do natáčení odkládaného díla scénáristy Jaroslava Papouška, který má na svém kontě například sérii filmů o rodině Homolkových, Lásky jedné plavovlásky, Hoří, má panenko a mnohé další. Scénář „Jedním slovem tě miluji modře“ dlouho čekal na své natočení, až se jednoho dne dostal do rukou Lucie Bokšteflové a Pavla Brycze, kteří název zkrátili na Miluji tě modře a přizpůsobili dnešní době.

V hlavních rolí se představili Václav Jílek a Denisa Nesvačilová, pro které byl snímek velká výzva i posun v kariéře. Na Denisu čekala nejedna náročná zkouška. Režisér a tvůrčí tým vyhnal drobnou herečku do pětimetrové výšky, kde musela předvést nelehké akrobatické číslo. Nesvačilová se svěřila, že i když před deseti lety dělala moderní gymnastiku, byla to pro ni naprosto nová zkušenost a její tělo si po několikaleté pauze muselo osvojit zapomenutou flexibilitu. Navíc dodala, že má hrozný strach z výšek a vystřihnout náročné číslo v několika metrech nad zemí bez jištění pro ni nebylo vůbec snadné. I přes její obavy vše klaplo na výbornou a obávaná scéna vznikla během okamžiku, za což si vysloužila od celého štábu pochvalu.

(Foto: Miluji tě modře, Bioscop)

Ani Václav Jílek nevyvázl bez adrenalinového natáčení. On sice nelétal ve výškách, ale musel se vydat na milost a nemilost vrhači nožů. Během vystoupení, které dle scénáře končilo krví a naříznutým uchem, na něho házel nože Rostislav Novák ml., hrající jeho soka v lásce. Rastislav naštěstí na tuto scénu nebyl sám, ale zastoupil ho (údajně pouze částečně) profesionál ze Švédska.

Romantickou komedii odehrávající se v uměleckém prostředí doprovází i erotická linka a spousta modelek a hereček v rouše Evině. Například natáčení snových scén v zámecké zahradě, které se inspirovaly slavným obrazem Snídaně v trávě, bylo pro štáb po nervy drásajících okamžicích téměř pohlazením po duši.

Kromě Denisy Nesvačilové a Václava Jílka se ve filmu představí Taťjana Medvecká, Vladimír Kratina, Rostislav Novák ml., Marek Vašut, Hana Vagnerová, Oldřich Vlach, Tereza Bebarová, Miroslav Táborský, Filip Kaňkovský, Zdeněk Žák, Josef Alois Náhlovský, Robert Russell, Matouš Ruml, Marie Málková, Ljuba Krbová, Jana Doleželová a další.

Jak to vypadalo na slavnostní premiéře filmu Miluji tě modře, se můžete podívat i na krátkém videu na našem YouTube profilu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací