Kráska a zvíře, Harry Potter či Piráti z Karibiku zavítali pod vedením Filmharmonie do pražského Rudolfina

Fantasy filmy se neobejdou bez ikonických hudebních melodií.

Těsně před Štědrým dnem se ve Dvořákově síni pražského Rudolfina odehrál pohádkový hudební večer pod vedením dirigenta Jana Kučery. Koncert s názvem FANTASY v režii Filmové filharmonie zavedl všechny posluchače do více jak desítky filmových i seriálových dobrodružství plných fantazie.

Poutavý program zahájila Kráska a zvíře. Poté následovaly dramatické, romantické i trochu melancholické melodie z děl Jak vycvičit draka, Faunův labyrint, Letopisy Narnie, Harry Potter a kámen mudrců, Pán prstenů: Společenstvo prstenu, Temný krystal, Mumie, Hra o trůny, Barbar Conan a Piráti z Karibiku. Večerem provázel aktivní hudebník a nadšený posluchač Daniel Šváb, který představil nejen všestranného umělce a dirigenta Jana Kučeru či sbormistryni Lenku Dandovou vedoucí pěvecký sbor Filmové filharmonie, ale i tři malé sólisty v červených vestičkách. Díky pirátské výpravě se Dvořákovou síní linuly i tóny varhan.

Symfonický orchestr Filmharmonie si pro všechny přítomné diváky připravil i několik přídavků. Největším překvapením a třešinkou na dortu byl létající pes Falco, respektive ústřední melodie z legendárního Nekonečného příběhu z roku 1984, za kterou byli umělci oceněni bouřlivým potleskem.

Do konce sezóny nás čeká ještě několik velmi zajímavých koncertů, a to například VALENTÝN s romantickými melodiemi z La la land, Láska nebeská či Vzhůru do oblak. Koncem dubna si budeme hrát, v plánu je totiž již třetí koncert herní hudby GAMES vol. 3. Je libo Mafie 2, Gothic 3 či Kingdom Come: Deliverance?

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací