Filmové události #49/14: Bond a strašidlo, Komiksy nás zavalují, Zlí klauni jsou na cestě

spectre_teaser_posterOhlédněme se za uplynulým týdnem.
 
 
V uplynulém týdnu jsme se dozvěděli nejnovější uchazeče o Oscary z řad dokumentů a zvláštních efektů. Agent 007 získal nejen název 24. bondovky, ale odhalil, kdo bude hrát nejstarší Bond girl v historii. Dále se v 49. událostech například dočtete, co má v plánu Jean-Claude Van Damme, Jonah Hill a kde možná uslyšíme hlas Dwaynea Johnsona.
 
 

Zvlášť efektní dokumenty

Americká Akademie filmového umění a věd vybrala 15 dokumentů, které mají šanci získat nominaci na Oscara. Patří mezi ně i Hledání Vivian Maier, portrét posmrtně objevené fotografky, nedávno uvedený do našich kin (viz recenze). Nejlepší zvláštní efekty se budou hledat mezi deseti snímky, mimo jiné například Captain America: Návrat prvního Avengera, Úsvit planety opic, Godzilla, Strážci galaxie, Hobit: Bitva pěti armád nebo Interstellar.

Nominace budou oznámeny 15. ledna 2015.


 

Nejlepší díla podle Američanů

Newyorští kritici označili za nejlepší film roku Chlapectví režiséra Richarda Linklatera. Projekt byl natáčen 12let, během nichž zachycoval život jedné fiktivní rodiny. Linklater získal zároveň díky němu cenu za nejlepší režii. Oproti tomu organizaci National Board of Review se nejvíce líbil krimifilm A Most Violent Year od J.C. Chandora. Hlavní cenu v soutěži Gotham Awards obdrželo komediální drama Birdman od Alejandra Gonzáleze Iñárritua.


 

Bonda straší přízrak

Čtyřiadvacátý příspěvek do série o agentovi 007 ponese název Spectre (Přízrak), odkazující ke slavné teroristické organizaci, proti níž James Bond bojoval v předchozí kontinuitě. Christoph Waltz dostal roli se jménem Oberhauser, nicméně některé neopouští podezření, že se bude jednat o legendárního padoucha Blofelda. Léa Seydoux (Život Adele) si zahraje Madeleine Swann a z Dava Bautisty (Strážci galaxie) se stane Hinx. Andrew Scott (Moriarty ze Sherlocka) zde bude znám jako Denbigh a Monica Belluci (Umučení Krista, Čarodějův učeň) se předvede jako Lucia Sciarra. Jak bude vypadat Bondovo auto a na video z tiskové konference se můžete podívat v samostatném článku.


 

Šerif a jeho zbojník

Disney se chystá spustit vlastní novou ságu o Robinu Hoodovi. První film ponese název Nottingham & Hood a atmosférou má mít blízko k Pirátům z Karibiku. Scénář napsal Brandon Baker. Společnost Sony mezitím chce kolem zbojníka ze Sherwoodu stvořit vlastní „univerzum“ (viz Filmové události #41/14).


 

S Hanksem do pekla a s Prattem mezi kovboje

Felicity Jones (Vášeň mezi řádky, Teorie všeho) by se mohla přidat k Tomu Hanksovi v thrilleru Inferno, adaptaci románu Dana Browna. Jako Sienna Brooks by doprovázela profesora Langdona při odkrývání děsivého spiknutí.

Jean-Claude Van Damme se objeví v předělávce svého vlastního hitu Kickboxer. Tentokrát již ne v roli sportovce odhodlaného pomstít bratra, nýbrž se stane mistrem kickboxu.

Chris Pratt (Strážci galaxie) jedná o roli v remaku Sedmi statečných.

Kerry Washington zvažuje úlohu protagonistky Unforgettable, dramatu o ženě, již pronásleduje bývalá manželka jejího současného chotě.

Jonah Hill (22 Jump Street) se dostal do chystané komedie Arms and the Dudes, kde bude jako „hulič“ se svým kamarádem zásobovat zbraněmi spojence Američanů v Afghánistánu. Postava jeho parťáka byla nabídnuta Milesi Tellerovi ((Ne)zadaní, Divergence).

Will Ferrell bude hlavní hvězdou zatím nepojmenované komedie o krajně soutěživých a nevraživých vztazích uvnitř Královské shakespearovské společnosti.

Amber Heard (3 dny na zabití) míří do The Danish Girl, příběhu první změny pohlaví.

Hlas Dwaynea Johnsona možná připadne jedné z postav disneyovského animáku z polynéského prostředí Moana.


 

Války hvězdné i nekonečné

Během následujícího měsíce přitočí tvůrci ze studia Marvel dodatečné akční scény k týmovému superhrdinskému snímku Avengers: Age of Ultron. Již teď je navíc známo, že oba díly třetí části – Avengers: Infinity War – budou tvořeny zároveň, ačkoliv je rozdělí pauza jednoho roku.

Age of Ultron se na konci dubna stane nutností i pro fanoušky úplně jiného fenoménu. Právě jej bude doprovázet další trailer na Star Wars: Síla se probouzí.


 

Na pódium vstupuje Magický Benedict!

Předtím, než se pustí do bitvy s kosmickými mocnostmi, dostali marvelovští superhrdinové silnou posilu. Benedict Cumberbach se oficiálně stal Dr.Strangem, tedy neurochirurgem, jenž se po nehodě obrátí na magii a výzkum jiných dimenzí. Kouzelnickou akci předvede v létě 2016.


 

Pět hodných padouchů

Svoji schopnost bojovat pro věc dobra ukáží i superpadouši ze Suicide Squad s potvrzeným obsazením. Jared Leto (Klub poslední naděje) si jako první po zesnulém Hethu Ledgerovi zahraje Jokera. Jeho krásné asistentce propůjčí tvář (a celý zbytek těla) Margot Robbie, známá například z Lásky čas. Will Smith se k nim přidá jako sniper Deadshot. Jai Courtney (Jack Reacher: Poslední výstřel, Nezlomný) udělá čest Austrálii coby Captain Boomerang. Kouzlo do týmu vnese herečka Cara Delevingne (Anna Karenina) alias Enchantress.


 

Star Trek: Do konce světa?

Scénárista Roberto Orci nakonec nebude režírovat třetí rebootový Star Trek. Mezi kandidáty na jeho náhradníka je údajně i slavný Edgar Wright (Soumrak mrtvých, U Konce světa).


 

Nový zdroj, nový kód

Druhý díl sci-fi Zdrojový kód nalezl režisérku v Anně Foerster, zodpovědná za epizody televizních seriálů Myšlenky zločince nebo Cizinka.


 

Fukunaga jde na To!

Již nadcházející léto začne Cary Fukunaga (Jana Eyrová) s natáčením hororu To podle knihy Stephena Kinga. Děs z klauna vraždícího děti sálal již roku 1990, kdy román zpracovala televize.


 

Ready Director One

Zak Penn nedávno dokončil scénář podle sci-fi knihy Ready Player One (viz Filmové události #48/14) o geekovi využívajícím svých znalostí populární kultury, aby porazil nebezpečnou korporaci. Vedení Warner Bros. již stačilo námět nabídnout režisérovi Christopheru Nolanovi. Uvažuje však také o Robertu Zemeckisovi, Matthewu Vaughnovi, Edgaru Wrightovi, a dokonce i o Peteru Jacksonovi!


 

Nešťastná Vrána…

Fantasy snímek Vrána by měla v nové podobě zrealizovat režisérka Corin Hardy, jež za sebou má zatím pouze krátký animák Butterfly a hudební videoklip Warrior´s Dance. Bohužel, představitel hlavní role Luke Evans s protahovaným projektem podle posledních zpráv ztratil trpělivost a opustil jej.


 

Být duchem není zábava

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) zakoupil práva na sérii knih pro mládež Ghostgirl. Spisovatelka Tonya Hurleyová v ní dokazuje, že ani smrtí nekončí životní „opruz“. Charlotte Usherová je rozhodnuta stát se na střední škole oblíbenou. Najednou však zemře, udušena gumovým medvídkem. Její duch pak musí navštěvovat v záhrobí jiný vzdělávací ústav. Stejně jako zaživa, Charlotte ovšem za žádnou cenu nepřipustí, aby byla „neviditelná“.


 

Kreslená zima se odkládá

Idina Menzel, která propůjčila hlas Else z Ledového království, upřesnila, že navzdory zprávám z minulého týdne (viz Filmové události #48/14) nemá tušení, jestli se sequel k jejímu hitu doopravdy natáčí. Oslava v ledovém království, krátký film z Arendellu, nicméně uvede hrané zpracování Popelky (v českých kinech od 19. března 2015).
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací