Po červeném koberci se prošel i Sean Ellis, delegace k Masarykovi letos moc neposeděla

Pražské Rudolfínum bylo svědkem předávání 24. Českých lvů.

 

Pokud jste se v sobotu 4. března 2017 v podvečer procházeli kolem pražského Rudolfina, bezesporu vám neunikl červený koberec vinoucí se vzhůru po tamním schodišti a davy lidí vyhlížející své filmové idoly. Slavné české, slovenské i zahraniční osobnosti zavítaly do Sukovi síně, aby se staly svědky slavnostního udílení Českých lvů za rok 2016. O cenné trofeje se utkalo celkem 16 snímků, a to životopisné drama Masaryk, historický thriller Anthropoid, drama Učitelka Já, Olga Hepnarová, Anděl Páně 2, Nikdy nejsme sami, Lída Baarová, Polednice, Rodinný film, Lichožrouti, Rudý kapitán, Teorie tygra, Bratříček Karel, FC Roma, Normální autistický film a Zákon Helena. Samotné vyhlašování bylo nepřekvapivé a zároveň i poněkud monotónní. Tvůrci a herci filmu Masaryk museli na podium vystoupit celkem dvanáctkrát, tudíž si moc lenošení v pohodlných sedačkách neužili. Pro sošku si došli například herci Karel Roden a Oldřich Kaiser, režisér Julius Ševčík či kameraman Martin Štrba. Kompletní výsledky naleznete ve článku Český lev 2017 zná své vítěze.

Ceremoniál, kterým provázela slovenská moderátorka Adela Banášová, na vlastní oči zhlédl například i anglický režisér, scénárista a kameraman Sean Ellis, jenž do Prahy přiletěl podpořit historický thriller Anthropoid, který bohužel neproměnil ani jednu ze dvanácti nominací. Tvůrčí tým byl ovšem odměněn již na nominačním dopoledni, kde Aňa Geislerová převzala Cenu filmových fanoušků. Sean Ellis opět ukázal, jak si váží svých obdivovatelů, usmíval se na všechny strany a s ochotou rozdával autogramy. Vřelému přivítání se těšila i herečka Jiřina Bohdalová, které přihlížející před Rudolfinem dokonce zatleskali.

Jak to na galavečeru vypadalo, si můžete prohlédnout i v obsáhlé fotogalerii na našem FB profilu a krátkém videu z červeného koberce.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací