Česká televize uvede komediální seriál Zkáza Dejvického divadla

V režii Miroslava Krobota se představí celé Dejvické divadlo.
 
 

Na televizní obrazovky míří nový šestidílný televizní seriál Zkáza Dejvického divadla , který nás zavede do zákulisí oblíbeného pražského divadla. Seznámíme se tak nejen s členy souboru, ale i ostatními zaměstnanci, a to od ředitelky přes pokladní, rekvizitáře či stavbu. A jak úvodní titulky prozrazují, všechny postavy jsou skutečné.

Příběh začíná tím, že Dejvické divadlo nezíská od magistrátu grant na své fungování. Vedení divadla je tak nuceno vyřešit nepříznivou finanční situaci odvážnými plány, které mnohdy skončí katastrofou. Do boje je totiž povolán finský režisér, známé loutkové postavičky, a dokonce se budou prodávat i předražené hrnce. „Seriál nesleduje osudy jednotlivých postav v čase, ale uvidíme šest samostatných příběhů. V každém díle se řeší aktuální krizová situace ohrožující samu existenci souboru. S přibývajícím počtem dílů se krize divadla prohlubuje,“ nastiňuje koncept seriálu kreativní producentka ČT Kateřina Ondřejková.

I když herci hrají samy sebe, jde především o legraci. „Myslím, že divák pochopí, že se jedná o velkou nadsázku a mystifikaci, ale je tam spousta míst, která se blíží realitě, a to nejen z hlediska prostředí. Narážky na to, co se kdysi stalo, či nějaké dávné historky zapracovány jsou, některé ezoterické rituály také. Je důležité, aby to byl mix polopravdy a fikce, ale samozřejmě je všechno přestřelené,“ prozradil spoluautor námětu a scénáře Ondřej Hübl.

V seriálu hrají Simona Babčáková, Jana Holcová, Martha Issová, Lenka Krobotová, Veronika Khek Kubařová, Regina Květoňová, Klára Melíšková, Anna Schmidtmajerová, Halka Třešňáková, Tatiana Vilhelmová, Zdeňka Žádníková Volencová, Hynek Čermák, Miroslav Krobot, Martin Myšička, Václav Neužil, David Novotný, Jaroslav Plesl, Kari Senius, Pavel Šimčík, Ivan Trojan a další zaměstnanci Dejvického divadla.

Zkáza Dejvického divadla bude k vidění na ČT1 od pondělí 4. března 2019 v 21:05. Pokud máte chuť na maraton s novým seriálem, můžete zhlédnout 27. února 2019 předpremiéru všech dílů v celkem padesáti kinech napříč republikou.

Jak to vypadalo na tiskové konferenci, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací