Pátý ročník MFF Cinema Mundi odstartuje již ve středu 26. února 2014

[singlepic id=1810 w=150 h=150 float=left]Nenechte si ujít možnost zhlédnout během 9 dnů více než 80 filmových snímků.
 
 
Jedna z největších kulturních událostí po roce opět míří do Brna. Ve středu 26. února 2014 v 17:00 zahájí na náměstí Svobody ředitel festivalu Josef Čadík, dramaturg Lukáš Skupa, patron festivalu Bolek Polívka a hosté Jiří Pecha a Pavel Zatloukal s moderátorem Lukášem Hejlíkem již pátý ročník MFF Cinema Mundi. Letošní VIP předprojekcí bude lahůdka v podobě Památkářů herce a režiséra George Clooneyho. Po skončení válečné komedie ozáří brněnské nebe šestiminutový blyštivý ohňostroj.

[singlepic id=6944 w=250 h=250 float=right]Všichni filmový fanoušci budou moci během 9 dnů zhlédnout v 6 sálech více než 80 filmových snímků zařazených do pěti sekcí. Těšit se můžeme na průřez nejlepšími filmy z celého světa za uplynulý rok, výběr z Oscarů i Českých lvů, malou retrospektivu tvorby „Pražské školy“,  kolekci současných evropských Road movies a v neposlední řadě 17 vybraných studentských filmů české i slovenské tvorby. Poslední jmenované sekce se navíc týkají dvě specialitky. První z nich je, že projekce se uskuteční pod širým nebem v prostorách nádvoří Místodržitelského paláce v tzv. Zimním kině. K zahřání nám bude k dispozici vynikající svařené víno či jiné horké nápoje. Vstupné na tato promítání je dobrovolné. Další novinkou je cena Zlatý Leon. Sošku v podobě chameleona získá nejlepší studentský film vybraný odbornou porotou.

Tím ale výčet zajímavostí provázející letošní ročník MFF Cinema Mundi ani zdaleka nekončí. Pokud rádi soutěžíte, bezesporu si nesmíte nechat ujít možnost vyhrát 1. března volné vstupenky ve filmovém kvízu v Café Atlas. Všichni nespavci a zvědavci si přijdou v noci z 2. na 3. března na své. Tvůrci festivalu ve spolupráci s HBO připravili pro všechny zájemce v Kině Art noc v hollywoodském stylu, během které budeme moci sledovat přímý přenos udílení Cen Akademie a vychutnat si bohatý doprovodný program.

[singlepic id=6943 w=250 h=250 float=left]Jestliže se už festivalu nemůžete dočkat a odškrtáváte dny na kalendáři, máme tu pro vás tip. Na tiskové konferenci, která proběhla v budově Krajského úřadu Jihomoravského kraje, prozradila Jitka Lanšperková informace týkající se Tajného kina. V pátek 21. února se v netradičních prostorech uskuteční jedinečná projekce. Přesné místo a název filmu ovšem nebude předem znám. Indicie se budou postupně objevovat na FB profilu „Secret CINEMA MUNDI“.

Pátý ročník MFF Cinema Mundi slibuje devět dnů plných filmů a zajímavých akcí, ale již dnes ředitel festivalu Josef Čadík plánuje, že ten nadcházející bude ještě velkolepější. Tvrdí totiž: „Pokud se budeme bát a hrát pouze okresní přebor, tak nic nedokážeme. Chceme tu (v Brně pozn. redakce) mít velkolepé zahraniční hosty. Chceme pracovat tak, aby byl festival rok od roku lepší.“
 
Co: Pátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Cinema Mundi

Kdy: 26. 2. – 6. 3. 2014

Kde: Brno – Univerzitní kino Scala, Kino Art, Kino Lucerna, Kinokavárna, Sále Břetislava Bakaly

Ceny vstupenek:

Jednotlivé vstupné 100 Kč
Studenti, senioři 80 Kč
Vstupné na projekce do Kinokavárny (základní/snížené) 80 Kč/50 Kč
Jednotlivé vstupné na filmy ze sekcí Road movies a Pražská škola 80 Kč
Vstupné do Zimního kina ZDARMA
Festival pass (4+1 zdarma) 400 Kč
Festival pass student (4+1 zdarma) 320 Kč
Promítání pro školy 70 Kč

 
Podrobnosti: MFF Cinema Mundi, Secret CINEMA MUNDI
 

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací