Pestrobarevná prasátka, Mel Gibson i Železný trůn provází letošní Karlovy Vary

49_kviff_foto1_0549. ročník MFF Karlovy Vary je v plném proudu.

 

Lázeňské městečko Karlovy Vary se právě teď nachází v obležení filmových fanoušků, hvězd a milovníků zábavy. V pátek 4. července 2014 tu totiž odstartoval 49. ročník MFF Karlovy Vary. Letošní hlavní hvězdou je všem známý herec, režisér a scenárista Mel Gibson. Umělec na zahajovacím ceremoniálu převzal Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Ihned poté se vydal na večeři do vyhlášené restaurace hotelu Embassy. V pozdních večerních hodinách uvedl v Letním kině kultovní snímek Šílený Max. Na pódium před plátnem vtrhl jako vichřice, natočil si jásající diváky a po krátkém proslovu opět zamířil do zákulisí.

Po Karlových Varech se ovšem nepotuluje pouze hvězdný Mel, ale i spousta dalších umělců. Při procházce městem můžete narazit například na režiséra Mika Cahilla, Olgu Sommerovou, Zdeňka Podhůrského, Michala Dvořáka, Jiřího a Olgu Menzelovi a mnoho dalších.

Propadli jste kouzlu knižní série Píseň ledu a ohně z pera George R. R. Martina a seriálu Hra o trůny? Navštívíte-li HBO GO Internet Café salonek v Hotelu Thermal, budete moci usednout na Železný trůn, vyfotografovat se a přitom neprolít ani kapku krve.

Opomenuta nesmí být ani samotná festivalová atmosféra. Karlovy Vary jsou kouzelné samy o sobě a je jedno, zda jsou zality sluníčkem či pohrouženy do tmy. Mezi jednotlivými projekcemi se můžete odreagovat tancem, poslechem hudby, relaxací v lehátku či v houpací síti a osvěžit se lahodným drinkem. Na každém kroku narazíte i na letošní charakteristické prasátko, které si můžete odnést domů na hrnečku, tričku, tašce nebo jiném dárkovém předmětu.

49_kviff_foto1_01

49_kviff_foto1_02

49_kviff_foto1_03

49_kviff_foto1_04

49_kviff_foto1_06

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací