Honza Kříž alias Tony z Horečky sobotní noci v krátkém rozhovoru o vystoupení dětí z dětského domova Tišnov

horecka_sobotni_noci_rozhovor_foto_02„Musely být hrozně nervózní, ale zvládly to skvěle.“
 
 
 
Kdo by neznal Horečku sobotní noci. Na diskohudbu Bee Gees to v roce 1977 roztáčel John Travolta. Tato role bravurního tanečníka je s tímto hercem neodmyslitelně spjata a typické taneční prvky jsou populární dodnes. Legendární muzikál je v repertoáru i pražského Divadla Kalich. První únorovou sobotu se vedle tamních herců na podiu předvedli i vítězové kategorie Muzikál projektu Nadačního fondu Hanky Kynychové Hejbejte se a zpívejte. S Hankou spolupracuje i talentovaný tanečník, herec a zpěvák Honza Kříž, který v Horečce sobotní noci ztvárňuje hlavního hrdinu Tonyho. Potkat jsme se s ním mohli nejen v divadle, ale i na letním soustředění a finálové show, z čehož měly děti ohromnou radost. Co si o jejich výkonech myslí, a zda se s ním na Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou ještě uvidíme, nám prozradil v krátkém rozhovoru.

divadlo_horecka_sobotni_noci_foto_09Červený koberec: Vy jste se s dětmi viděl již na finále Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou. Co jste na jejich výkony říkal?

Honza Kříž: My jsme plánovali, že na to finále uděláme společnou choreografii. To se bohužel nepovedlo úplně zrealizovat. Doufám, že se to příští rok třeba povede. Tančil jsem s jejich lektorem a dvěma kolegy z divadla, přišli jsme je tam podpořit, ale viděl jsem ty jejich výkony již při soutěži a musím říct, že bylo na co se koukat.

Červený koberec: A co dnešní vystoupení, proběhly i nějaké rady?

horecka_sobotni_noci_rozhovor_foto_03Honza Kříž: Rady nebyly, to už jsme nějak nestihli, protože se děti chystaly během druhé poloviny představení, kdy my jsme byli všichni na jevišti. Musím ale před nimi smeknout, protože vím, co to je stát před publikem. Vím, jak lidi reagují na to, když jsou poprvé pod takto velkým tlakem. Byly ve světlech, byly před velkým živým publikem po velkém muzikálu… Musely být hrozně nervózní, ale zvládly to skvěle. Odvedly opravdu profesionální výkon, profesionálně zvládly nervy, bylo to s velkým respektem.

Červený koberec: Když jsme u toho prvního vystoupení, jak jste se tehdy cítil Vy?

Honza Kříž: Já jsem u divadla vyrostl, takže se úplně nedá říct, kdy to bylo poprvé. To si úplně nepamatuji. Vzpomínám si ale na svoje první profesionální muzikálové představení, to jsem byl nervózní hrozně, ale těšil jsem se. Ono, pokud má člověk rád muzikál, takový ten moment, kdy vám na obličej poprvé nalepí port, je hrozně hezký. To jsem si užil.

Červený koberec: Stává se, že Vás během vystoupení něco zaskočí?

divadlo_horecka_sobotni_noci_foto_01Honza Kříž: Kolega si vymyslel dva nové členy našeho obchodu s barvami. Jeden se jmenoval Oto a druhý Kunc. On si dá pokaždé tu práci, že si vymyslí dvě bizarní jména a dneska to bylo, že Kunc nepřišel do práce, protože měl blechy. Ale dohráli jsme ten obraz. I když málem jsem nedostal výpověď, kterou jsem dostat měl.

Červený koberec: Jste držitelem ceny Thálie za roli Dannyho Zuka v muzikálu pomáda. Letos jste nominovaný za Michala v Dětech ráje… Jaký je to pocit?

horecka_sobotni_noci_rozhovor_foto_04Honza Kříž: Je to hezké. Já si letos od toho tu cenu neslibuji. Oba kluci, co jsou nominováni se mnou, to mají za fantastické role (Tomáš David za roli Jánošíka v inscenaci Malované na skle a Igor Orozovič za roli Jiřího Traxlera v inscenaci V rytmu swingu buší srdce mé pozn. redakce). Jsou to dva hrozně šikovní lidi a moc bych jim to přál. Myslím si, že se rozhodne mezi nimi. A budu jim to moc přát. Ale je hrozně hezké, když si komise vzpomene a ocení ten výkon nominací.

Červený koberec: Naznačil jste, že byste v příštím ročníků Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou rád s dětmi nacvičil společnou choreografii. Už je něco s Hankou Kynychovou domluvené?

Honza Kříž: Bavili jsme se o tom posledně a myslím si, že pokud bude z jejich strany zájem spolupracovat, tak my se tomu rozhodně bránit nebudeme, protože ta spolupráce byla nesmírně příjemná.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací