Oldřich Kaiser v uniformě SNB, polská hvězda Maciej Stuhr i celá tvůrčí a herecká delegace slavnostně představili film Rudý kapitán

krest_rudy_kapitan_foto_08Vyrušovat při promítání Rudého kapitána se nemusí vyplatit.
 
 
 
Film Rudý kapitán se vydal na svou cestu do kin. Vzhledem k tomu, že krimi-thriller vznikl na motivy knižního bestselleru, nejprve jsme se podívali do Paláce knih Luxor, kde proběhl křest knihy s filmovou obálkou. Role hlavního kmotra se ujal herec Oldřich Kaiser, který pojal celou akci opravdu stylově. Oblékl se do uniformy SNB, mluvil slovensky a snažil se všechny přítomné přesvědčit, že on je onen slavný slovenský spisovatel Dominik Dán. Na otázku, zda již pracuje na další detektivce, Oldřich Kaiser odpověděl: „Mám rozpracovanou knihu, neměl bych o tom sice ještě mluvit, ale prozradím vám i název, bude to Honzíkova cesta a StB.“ V knihkupectví bylo opravdu veselo. Sklenice s minerální vodou se chopil i režisér Michal Kollár a překladatel Josef Šmatlák.

Dobře naladěni jsme se přesunuli do multikina CineStar Anděl, kde se delegace rozrostla do obřích rozměrů. Z herců jmenujme například Michala Suchánka, Mariána Geišberga, Zuzanu Kronerovou, Ivana Vodochodského. Na vše bedlivým okem dohlížel producent Viktor Tauš. Diváci v sále s největšími ovacemi vítali již zmíněného Oldřicha Kaisera, který uniformu nesvlékl, držel se své role příslušníka SNB a naoko hrozil, že kdo bude během filmu vyrušovat, toho odvede a podrobí výslechu.

Na tiskovou konferenci, která se konala druhý den, dorazila i polská hvězda, herec Maciej Stuhr, který ztvárnil hlavní roli, mladého detektiva Richarda Krauze. Dokonce zavzpomínal i na natáčení a podělil se o to, jak se natáčela jedna z fyzicky nejnáročnějších scén, a to běh na vlakové nádraží. „I když je běh ve filmu dlouhý několik minut, natáčeli jsme ho několik hodin. V té době jsem zrovna trénoval na triatlon, takže jsem nějakou přípravu měl. Detektiv Krauz se bohužel, shodou okolností, před touto scénou přezouvá do takových ‚sandálů‘, ve kterých se nedalo vůbec běhat. Takže když mi nebyly vidět nohy, přezouval jsem se. Vtipné ale bylo, že kameraman mi po jednom záběru řekl, ať neběhám tak rychle, že mě kamera nestíhá,“ svěřil se Stuhr.

Jak to na tematicky pojaté premiéře, křtu a tiskové konference vypadalo, si můžete prohlédnout v bohaté fotogalerii na našem Facebook profilu a krátkém videu na YouTube.
 

 


 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací