Filmové události #13/16: Vrabčáci se dočkali uznání, Pegg si hraje, Ruďák chrání přírodu

angry_birds_ve_filmu_poster_velikonoceNa ptáky jsme krátcí?
 
 
Vítězství severských Vrabčáků není ničím ve srovnání s úspěchem, na jaký dosáhla jedna z postav animáku Angry Birds. No, videohry prostě dál táhnou a trendu podlehl i herec Simon Pegg. Pokud jsou vám spíš než naštvaní ptáci bližší gangsteři nebo starověcí bojovníci, přichystali jsme si pro vás novinky od režisérů Zacka Snyder a Bena Afflecka, sehrané dvojky nejnovějšího superhrdinského filmu.
 

 
Vrabčáci ze severu zobali na Febiofestu

Z aktuálního 23. ročníku Febiofestu si hlavní cenu odnáší islandsko-dánské drama Vrabčáci režiséra Rúnara Rúnarssona. Dospívání hlavního hrdiny Ariho (Atli Oskar Fjalarsson) vyneslo 5 000 eur režisérovi a stejnou částku potenciálnímu českému distributorovi.


 

300 bez Thermopyl

Režisér Zack Snyder sice neoznámil jasné plány na nové pokračování komiksové podívané 300: Bitva u Thermopyl, ale v rozhovoru pro Collider připustil řadu návrhů, které by navázaly v podobném stylu, avšak zpracovaly by úplně jiná historická období a prostředí. Zmínil například americkou válku o nezávislost, bitvu o Alamo nebo válečný střet v Číně.


 

Král popu očima opa

Michel Jackson nebyl často chápán lidmi, tak můžeme možná více věřit jeho domácímu mazlíčkovi. Scénárista Dan Harmon hodlá ve své společnosti Starnburns Industries produkovat animák podle díla svého kolegy Isaaca Adamsona. Bubbles bude vyprávět o životě titulního šimpanze, jenž byl zpěvákovým věrným druhem, dokud jej nemusel opustit kvůli svému agresivnímu chování. Události z Jacksonova Neverlandu zachytí stop motion ve stylu hitu Anomalisa.


 

Gangsteři se množí v říjnu

Live by Night, gangsterka v režii Bena Afflecka, si odbude premiéru 20. října 2017.


 

Dobyvatel dalšího scénáře

Scénář k pátému Indiana Jonesovi (viz Filmové události #12/16) napíše opět David Koepp, autor mnoha amerických blockbusterů, mezi jinými i předchozího příběhu profesora archeologie – Království křišťálové lebky.


 

Ready Pegg One

Spielbergova sci-fi Ready Player One zřejmě do svého obsazení získá lukrativní tvář herce Simona Pegga. Naštěstí bude patřit k dobrákům, neboť jedná o roli Ogdena Morrowa, jednoho ze zakladatelů virtuální sítě OASIS.


 

Mrtví nezpívají falešně

Paul McCartney, jeden z legendárních „Brouků“, tedy skupiny The Beatles, se objeví v novém pokračování Pirátů z Karibiku. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales dopluje do českých kin 25. května 2017.


 

Netflix uzmul kouzelníka Smithe

Internetová společnost Netflix koupila za 90 miliónů dolarů nový fantasy thriller Bright od režiséra Davida Ayera (Sebevražedný oddíl). Will Smith v něm hraje policistu, jenž se svým partnerem z rasy orků (Joel Edgerton) pátrá po mocné kouzelné hůlce.


 

Svítání počátku 60. let?

Guillermo del Toro připravuje nový projekt, do něhož by rád obsadil Octavii Spencer. Jak se u něj dá očekávat, půjde v příběhu o cosi nadpřirozeného, dokonce prý paranormálně romantického, umístěného do USA v roce 1963.


 

Vzteklý pták chrání planetu

Říká se, že pokud jste skutečný bílý muž, máte na světě dobře vykročeno. Někdy však k úspěchu přijdou i fiktivní červení ptáci. Mluvím o Ruďákovi, jednom z hrdinů hry Angry Birds a chystaného animovaného filmu. Organizace spojených národů jej jmenovala zvláštním vyslancem pro ekologii. 20. března jsme totiž měli „Mezinárodní den štěstí“, na nějž se snaží upozornit kampaň #AngryBirdsHappyPlanet. „Angry Birds šíří radost mezi miliony lidí na celém světě – a nyní se stávají součástí snahy o vytvoření lepšího světa,“ okomentoval výběr vyslance generální tajemník OSN Pan Ki-mun. „Jsme hrdí na to, že můžeme Ruďákovi nabídnout důvody, proč by měl myslet zeleně.“
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací