42. ročník Letní filmové školy Uherské Hradiště odstartoval osmidenní filmovou jízdu

letni_filmova_skola_2016_plakatIvan Passer převezme Výroční cenu Asociace českých filmových klubů.
 
 
 
Moravské město Uherské Hradiště se již podvaačtyřicáté ocitlo pod filmovou nadvládou. Dnes, tedy 22. července 2016 zde odstartoval další ročník Letní filmové školy. Až do soboty 30. července 2016 budeme moci zhlédnout 230 filmů z celého světa, poslechnout si 11 koncertů a navštívit 12 divadelních představení. Připraveno je i mnoho výstav a opomenuti nezůstali ani ti nejmenší, na které čeká poutavý každodenní program v Dětském stanu.

Vybrané snímky jsou již tradičně roztřízeny do šesti základních programových bloků (Fokus, Inventura, Spektrum, Visegrádský horizont, AČFK uvádí, Zvláštní uvedení) a těšit se můžete například na projekci filmů Rudý kapitán, Kamenný most, Hasta la vista!, Mlčení jehňátek, Eva Nová a mnohých dalších.

Na dnešním večerním slavnostním zahájení v Kině Hvězda proběhne předání Výroční ceny Asociace českých filmových klubů česko-americkému režisérovi a scenáristovi Ivanu Passerovi. Při této příležitosti budou po úvodním ceremoniálu promítnuty snímky Fádní odpoledne a Intimní osvětlení. S vzácným hostem se budeme moci potkat i na Lekcích filmu podle Ivana Passera v sobotu 23. července 2016.
 
 

Co: 42. Letní filmová škola Uherské Hradiště

Kdy: 22. až 30. července 2016

Kde: Uherské Hradiště

Podrobnosti: lfs
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací