Severský filmový čtvrtek nás v říjnu vyšle na trestnou výpravu

synove_severske_filmove_ctvrtky_plakatMladí filmaři nám ukáží město Oslo a životní peripetie jeho obyvatel.

Léto pomalu končí a o slovo se hlásí vydatné podzimní deště. Pokud přemýšlíte, kam se před nepříznivým počasím schovat a co podniknout po práci s přáteli, navštivte Komorní kino Evald a jedinečnou projekci v rámci cyklu Severské filmové čtvrtky. Skandinávský dům si pro nás na 6. října 2016 připravil snímek Synové balancující na hranici dramatu, thrilleru a tragikomedie.

Mladí norští filmaři poprvé ukázali svůj výtvor světu před deseti lety, a rozhodně mohou být na své dílo Synové hrdí, protože posbíralo několik ocenění a nominací na festivalové ceny. Nejvíce pozornosti na sebe strhl režisér Erik Richter Strand a herec Henrik Mestad, který ztvárnil pedofila Hanse. „Sázka na neznámé herecké tváře tvůrcům skvěle vyšla. Ačkoliv se řada z nich v celovečerním filmu objevila poprvé, působí velmi přirozeně“, komentuje ocenění Jitka Jindřišková ze Skandinávského domu.

Co: Severské filmové čtvrtky – Synové

Kde: Kino Evald v Praze

Kdy: 6. října 2016 v 19:00

Vstupné: 110 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: Skandinávský dům

synove_severske_filmove_ctvrtky_obr

Synopse filmu Synové:synove_severske_filmove_ctvrtky_plakat

Pětadvacetiletý Lars pracuje jako plavčík a hlídač bazénu v chudší části Osla. Zatímco jeho kamarád z dětství Jørgen má přítelkyni a čeká s ní dítě, Lars žije sám. Jeho jediným povyražením jsou sledování fotbalu v televizi a popíjení piva. Když však zjistí, že se okolo bazénu potlouká Hans, o jehož pedofilních sklonech se leccos ví, začne jednat na vlastní pěst. Hnán traumatickými zážitky z dětství, vyráží vyzbrojen videokamerou na soukromou trestnou výpravu za Hansem a přitom se snaží ochránit mladičkého Tima.

Hrají: Edward Schultheiss, Henrik Mestad, Ingrid Bolså Berdal, Marika Enstad, Mikkel Bratt Silset og Nils Jørgen Kaalstad

Režie: Erik Richter Strand

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací