Filmové události #50/16: Oscary bude moderovat Jimmy Kimmel, novou Larou Croft se stane Alicia Vikander

padesat_odstinu_temnoty_poster2V Čechách zatím sklízí úspěch Anděl Páně 2 a chystá se příběh hrdinů z Pelíšků.

Hřebejk a Jarchovský finišují s natáčením trilogie o tom, co předcházelo kultovním Pelíškům. Pohádku Jiřího Stracha Anděl Páně 2 vytáhli diváci na první místo v návštěvnosti českých filmů za první víkend na plátně. Pokračováními se i chlubí Transformeři, Padesát odstínů.

#50/16

Filmové Pelíšky příští rok dějově předstihne film Zahradnictví. A to rovnou třikrát. Co předcházelo příběhům rodin už kultovního českého filmu z roku 1999, prozradí hned tři díly snímku Jana Hřebejka a Petra Jarchovského. Pelíšky kovaná dvojice nás zavede do let 1939 až 1959. Celou trilogii, která vzniká v koprodukci České televize, budou mít diváci možnost zhlédnout v kinech během příštího roku. První z nich v dubnu, ten poslední v listopadu. V Zahradnictví si zahrají Aňa Geislerová, Jiří Macháček, Ondřej Sokol, Martin Finger nebo Anna Fialová.

Padesát odstínů temnoty, druhý ze tří dílů podle románové předlohy J. L. James, který dorazí do českých kin 8. února 2017, odhalil nový plakát i druhý trailer. Oproti první upoutávce ukazuje více erotického napětí a slibuje příznivkyním trilogie napínavou podívanou. Hlavními protagonisty jsou opět Dakota Johnson a Jamie Dornan.

Oscarový ceremoniál už odkryl jednu neznámou. A to jméno moderátora. Letos se role průvodce slavnostním ceremoniálem předávání zlatých sošek ujme Jimmy Kimmel. Známý komik, který má vlastní talk show na stanici ABC, už dříve odmoderoval čtvery American Music Awards i dvoje ceny Emmy.

Alicia Vikander, která se naposledy dostala do povědomí diváků díky filmu Dánská dívka, jako nová Lara Croft. Od posledního filmového Tomb Raidera spojeného s tváří Angeliny Jolie uplynulo třináct let, v roce 2013 prošla vizuální proměnou i videoherní předloha. Filmové zpracování by tak Laře Croft mohlo pomoct najít si další vlnu příznivců.

Rekordní návštěvnost a prvenství v úspěšných startech českých filmů si připsala dvojka Anděla Páně. Pohádka Jiřího Stracha s více než 180 tisíci diváky, kteří si na ni koupili v kině lístek během prvního víkendu, tak předběhla dosavadní jedničku, Troškovy Babovřesky.

Barbie míří na filmová plátna. Nebude to ale pohádka o dětské panence s nereálnými mírami, ale o střetu těchto představ s realitou. Hlavní hrdinku, která se pokusí bořit mýty o ideální postavě a jiných stereotypech, si zahraje Amy Schumer.

Trailerem poutají i Transformeři. Podle něj diváky tvůrci zavedou do období druhé světové války i do středověké Anglie, pod ozkoušeným režisérem Michaelem Bayem se vrací Mark Wahlberg Pátý díl série s podtitulem Poslední rytíř představí česká kina 22. června 2017.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací