Eliška Balzerová pokřtila knihu Retro ČS 3 (Povolená) dovolená

„Jak jsme (ne)cestovali za reálného socialismu.“
 
 
 
I tento rok se vydáme obdivovat naši historii po boku Michala Petrova. Třetí pokračování knižní série Retro ČS nás vezme na (Povolenou) dovolenou. A čeká nás toho opravdu mnoho.

Vydáme se za kamarády před barák, šlápneme do pedálů, odborová organizace ROH nás vyšle na rekreační pobyt, víkend strávíme na chatě, a dokonce projedeme pod zvednutou závorou. Cestování za reálného socialismu bylo neskonalé dobrodružství. Retro ČS 3 nám na 338 stránkách plných fotografií připomene nejen veselé a úsměvné momenty, ale i chvíle, při kterých jsme se nejednou zapotili.

Na cestu časem se vydal i Palác knih Luxor, kde se konal slavnostní křest nadité publikace. Nejen hostesky, ale i moderátorka slavnostní akce nepodcenily přípravu a oblékly si stylové retro oblečení. Zahanbeni nezůstali ani pánové. Na dobovém motocyklu přicestoval gentleman v neodmyslitelné kožené čapce a ochranných brýlích.

Pozvání Michala Petrova přijala česká herečka Eliška Balzerová, jež se stala kmotrou knihy. Vzhledem k tomu, že jsme se ocitli zpátky v čase, křtilo se stylově. Balzerová knihu posypala celým sáčkem burizonů.

Anotace knihy Retro ČS 3 (Povolená) dovolená:

Jak jsme (ne)cestovali za reálného socialismu.
Jedinečná obrazová publikace o československém retrosvětě.​

V dalším pokračování knihy Retro ČS si čtenář konečně užije i trochu zaslouženého odpočinku, dokonce i neplánovaného. Expedice do časů socialismu startuje během uhelných prázdnin zkraje roku 1979, ale autor se jak textem, tak i již tradičně bohatým obrazovým doprovodem zaměřuje na trávení volného času a zejména cestování před tímto datem i po něm.

Třetím dílem se uzavírá úspěšný knižní cyklus, kterým Michal Petrov navázal na svůj televizní a později také rozhlasový projekt. Jako pamětník závěrečné fáze československého socialismu nabízí čtenářům vedle obecné informační hodnoty, za niž s prvním a druhým dílem získal ocenění odborníků, i řadu osobních postřehů.

Téma a jeho zpracování mu přinesly úspěch i u široké čtenářské obce – první dva díly trilogie Retro ČS se staly knižními bestsellery ve své kategorii.

Probuďte i s tím třetím své zasuté vzpomínky. Vydejte se na CESTU.

 

Jak to na slavnostní akci vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací