Přehlídku filmů Hvězdy Hongkongu zahájí režiséři Derek Kwok a Clement Cheng filmem Chrabří bojovníci

Festival Filmasia představí 10 významných filmů hongkongské kinematografie posledních 20 let.
 
 
 
Festival asijských filmů Filmasia při příležitosti celosvětových oslav zřízení Zvláštní správní oblasti Hongkong (HKSAR) nejen přivítá hongkongské filmaře v Praze, ale uvede i deset významných filmů hongkongské kinematografie posledních 20 let. Nadílka úžasných snímku v rámci sekce Creative Visions: Hong Kong Cinema 1997-2017 se koná v kinech Lucerna a Ponrepo 8. – 12. prosince 2017 a vstup na ni je zcela zdarma.


Přehlídka odstartuje v pátek 8. prosince 2017 v kině Lucerna projekcí filmu Chrabří bojovníci, který je humornou poctou hongkongským kung-fu filmům z 60. a 70. let. Pozvání na slavnostní zahájení přijali režiséři Derek Kwok a Clement Cheng, kteří se po promítání rádi zapojí do krátké diskuze.

Z dalších filmů, jež Creative Visions: Hong Kong Cinema 1997-2017 nabídne, jmenujme například thriller Volavka. Tento snímek se řadí mezi nejvýdělečnější hongkongské filmy všech dob a posloužil jako předloha oscarové Skryté identity Martina Scorseseho. Režisér a populární čínský zpěvák Teddy Robin uvede v Ponrepu ve světové premiéře své Bdělé sny. Odlehčení nabídne chytrý a zábavný příběh o dospívání studentů, kteří se připravují na maturitní zkoušku V prázdném slunci. Jako závěrečný snímek festivalu pořadatelé zvolili restaurovanou 4K verzi průkopnického nezávislého filmu Made in Hong Kong.

Co: Festival Filmasia – Creative Visions: Hong Kong Cinema 1997-2017

Kdy: 8. – 12. prosince 2017

Kde: Kino Lucerna a Ponrepo

Podrobnosti: filmasia.cz

Jak to vypadalo na tiskové konferenci v kině Lucerna, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací