Eliška Mrázová, Nikol Moravcová, Luboš Kulíšek a další pokřtili knihu Dítě v síti

Chcete rozumět digitálnímu světu mladé generace?
 
 
Víte, co dělá vaše dítě, když sedí potichu v pokojíčku a dřímá v ruce mobilní telefon či tablet? Jak ale omezit pobyt kluků a holek v digitálním světě, popřípadě alespoň mít představu o tom, co tam dělají, s kým se baví a co nebo koho sledují? Na to se snaží všem rodičům a učitelům odpovědět publikace Dítě v síti.

Za vznikem tohoto manuálu pro dospělé stojí online magazín Flowee, který je nejen organizátorem billboardové kampaně týkající se digitální gramotnosti, ale uspořádal i Den off-line čili “celostátní detoxikační rituál”. Autoři Daniel Dočekal, Jan Müller, Anastázie Harris, Luboš Heger a Katarina Kratochvílová na stránkách knihy Dítě v síti nekousávají témata jako jsou mobilní telefony ve škole, kyberšikana, on-line hry, kyberzávislosti, nebezpečnost selfie a mnoho dalších.

Křest knihy a důležitost digitální gramotnosti přišla podpořit celá řada hostů. Všichni návštěvníci Paláce knih Luxor na Václavském náměstí se mohli osobně potkat nejen s autory Dítěte v síti, a to s Danielem Dočekalem, Lubošem Hegerem a Janem Müllerem, ale i herečkou, bloggerkou a moderátorkou Nikol Moravcovou, zpěvačkou a herečkou Nelly Řehořovou, zpěvačkou a skladatelkou Eliškou Mrázovou a youtuberem Lubošem Kulíškem. I když se Dítě v síti zaobírá závažnou problematikou a nástrahami dnešní doby, atmosféru na křtu odlehčila stand-up komička a youtuberka Kat Irma Hašková.

 

Anotace Dítě v síti:

Kniha Dítě v síti je přehledný a praktický návod, jak přistupovat k výchově a vzdělávání dětí během současné expanze informačních technologií. Zabývá se mnoha paradoxy dnešní „doby datové“, která nabízí dětem i dospělým stejně tak úžasné příležitosti jako dosud netušená rizika. Jak se smysluplně vzdělávat v situaci, kdy všechny informace jsou k dispozici na pár kliknutí, ale je těžké vyznat se v jejich kontextu? Jak zamezit tomu, aby děti upadly do digitální závislosti? Jaké podporovat v dětech užitečné návyky a schopnosti, které jim pomohou uspět v budoucnosti, jež bude stále více závislá na algoritmech? Jak vztahy v rodině uchránit před náporem smartphonů, sociálních sítí a počítačových her? Jak se „vypínat“ a zůstávat ve světě offline a nestat se otrokem světa online? Autory knihy je renomovaná trojice publicistů Daniel Dočekal, Anastázie Harris a Lubomír Heger z redakce magazínu Flowee. Flowee vyhlásilo v roce 2018 celostátní detoxikační rituál #Denoffline a organizovalo konferenci Dítě v síti.

Jak to na slavnostním křtu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací