Čtrnáctý Das Filmfest připomene Bruna Ganze i pád zdi

Poznejte to nejlepší z německy mluvených filmů.
 
 
Od 16. do 25. října nás čeká tradiční festival Das Filmfest, který opět přináší českým divákům výběr toho nejlepšího z aktuální tvorby německých, rakouských a švýcarských filmařů. Přehlídka německy mluvených snímků se úspěšně rozrůstá, a tak nejen že letos nabídne už víc jak padesát děl, navíc zavítá hned do čtyř měst, k Praze a Brnu totiž přibude Plzeň s Jihlavou. Potěší jako obvykle příznivce nejrůznějších žánrů a pro snazší orientaci jsou filmy řazeny do osmi tematických sekcí.

DAS FILMFEST SPEZIAL nabízí cenami ověnčené a divácky oblíbené kousky: V 25 km/h se k sobě snaží najít cestu dva odcizení bratři, vydávající se po smrti otce na road trip na mopedech. A co třeba Adolf? je název další komedie, tentokrát odehrávající se u jednoho stolu, kde dojde k vášnivé debatě přátel (nejen) o vhodném jméně pro dítě. Love Machine vypráví příběh muže, který se v tísnivé životní situaci rozhodne stát gigolem. Co když se ale zamiluje? Název sekce REBELLION & REVOLTE je dostatečně výstižný, nabízí například německého oscarového kandidáta Narušitel systému o dívence s problémovým chováním. TENKRÁT NA VÝCHODĚ u příležitosti třiceti let od pádu Berlínské zdi přináší mimo jiné animovaný snímek z česko-německé koprodukce Fany a pes.

V sekci DIE DOKU můžeme poznat třeba příběh vyhazovače Berlin Bouncer, osudy odložených mazlíčků ve Zvířata a jiní lidé, nebo Protože žiješ jenom jednou – Die Toten Hosen, o německé hudební legendě. Zavzpomínáme na Bruna Ganze se snímky Nebe nad Berlínem či Pád Třetí říše, stejně jako na legendární díla Karla Maye. Nechybí ani speciální výběr SHORTS a filmů pro děti. V neposlední řadě máme možnost na festivalu potkat celou řadu významných hostů, jako Cordulu Kablitz-Post, Markuse Gollera a Martina Heislera.

 

(úvodní foto z filmu Panská léta)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací