Filmové události #45/21: V trailerech se představili Morbius i Boba Fett

S novinkami přišli i Chris Pratt, Robert Downey Jr. nebo Matt Damon.

Novou ukázku nabídl marvelovský upír Morbius. Trailer je tu i k Star Wars seriálu o Boba Fettovi. Natáčet se pak začala již druhá řada pořadu Good Omens. Seriál The Boys poskytl první foto postavy Crimson Countess. Chris Pratt zase propůjčí svůj hlas hned dvěma slavným animovaným postavičkám. V novém projektu Christophera Nolana se střetnou dvě velké hvězdy. Jsou tu také novinky k chystané čtvrté řadě Stranger Things. 3KinoFest byl zahájen. Probíhají i letošní Mezipatra. A Stream.cz chystá nový projekt.

#45/21

Uplynulý týden odstartoval jeden velký komiksový trailer. A tím byl ten ke snímku Morbius, který se zaměřuje na stejnojmenného titulního upíra. Morbius pak obvykle v kreslených příbězích vystupuje jako jeden z častých a úhlavních záporáků pavoučího hrdiny Spider-Mana. V novém filmu, který se po několika přesunech chystá do kin v lednu 2022, ho pak ztvární Jared Leto.

 

Další významnou ukázku si pak přichystal i seriál ze světa Star Wars o Boba Fettovi. Ten má sledovat dobrodružství o titulním anti-hrdinovi a navázat na jeho působení a dějovou linku v pořadu Mandalorian. The Book of Boba Fett pak bude k vidění skrze Disney+ od 29. prosince.

 

Konkurenční Amazon Prime Video zase v plném proudu rozjelo přípravy na druhou řadu úspěšného seriálu Good Omens, který vznikl na motivy knihy Terryho Pratchetta a Neila Gaimana. Skutečnost, že druhá sezóna odstartovala své natáčení, oznámili tvůrci skrze sociální sítě. Kdy vstoupí na zmíněnou streamovací platformu však zatím není známo.

Na Amazon se však také brzy chystá i třetí řada pořadu The Boys, který vypráví příběh o netradiční skupince superhrdinů. Producenti tak v rámci toho zveřejnili první fotografie herečky Laurie Holden v její nové roli coby hrdinky jménem Crimson Comtess.

 

Naopak představitel populárních mainstreamových superhrdinů z Marvelu, LEGO příběhu nebo Jurského světa, Chris Pratt má v plánu spousty nových projektů. Pratt by totiž měl v nejbližší době propůjčit hlas hned dvěma ikonickým animovaným postavičkám. Těmi jsou přitloustlý líný oranžový kocour Garfield a mexicky vypadající ale italsky znějící instalatér Mario v nadcházejících animácích o těchto charakterech.

Jeho jmenovec, další Chris, tedy Christian Nolan pak také chystá nový velký projekt. Jeho detaily však zatím nejsou známé, ale v uplynulém týdnu bylo zveřejněno, že dvě z hlavních rolí zde ztvární Matt Damon a Robert Downey Jr.

S novinkami přišel i Netflix a jeho oblíbený seriál Stranger Things. Jeho tvůrci už pečlivě chystají čtvrtou řadu, v uplynulých dnech pak uvedli, že se očekávané sezóny fanoušci dočkají již v létě roku 2022. Zároveň také zveřejnili seznam epizod i s jejich názvy.

Teď však také něco málo z domácích zpráv. Minulý týden došlo k zahájení hned dvou filmových festivalů. Tím prvním je 3KinoFest, který odstartoval ve středu 3. listopadu a potrvá až do 12. listopadu. V rámci něj pak mohou zájemci vidět filmy z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky v Městské knihovně a kině Atlas.

Slavnostně uveden byl i festival Mezipatra. Ten se zaměřuje na filmy s LGBT+ a queer tématikou. Letos pak potrvá šestnáct dnů, tedy do 20. listopadu. Snímky pak mohou návštěvníci zhlédnout v Kině Pilotů, Lucerně či Světozoru.

Na závěr je tu pak novinka od kanálu Stream.cz. Ten si připravil novinku v podobě promítání snímku Bytost. Jedná se o krátký film ocenění na filmovém festivalu L’HIFF v Barceloně, který zkoumá vztah nadějného umělce Kryštofa a známého pornoherce Filipa. Bytost tak otevírá složitá témata o předsudcích nejen ve společnosti, ale i uvnitř samotné LGBTQ+ komunity. Nyní je toto dílo exkluzivně k vidění na portálu Stream.cz.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací