Až zamrznou rybníky, začne se točit film Děti Nagana, jehož patronem je Dominik Hašek

Dominik Hašek opět oblékl dres s číslem 39.

Co se dělo po našem vítězství v Naganu? Přesně touto otázkou se zabývá vznikající český film Děti Nagana. Režisér Dan Pánek se legendárním sportovním zážitkem inspiroval a rozhodl se mu vzdát hold.

„Je to rodinný hraný film, který začíná přesně po našem vítězství v Naganu. Hlavní postava, parta kluků i dospělí si v něm chtějí splnit nějaký sen. I kdyby byl třeba obyčejný. Nejde totiž o to, jak velký tvůj sen je, ale co pro něj uděláš,“ přibližuje Děti Nagana Pánek.

Hlavní dospělé role se chopí Hynek Čermák, který se představí jako trenér. „Hraju bývalého profesionálního hokejistu, který má pocit, že mu čas a sny protékají mezi prsty. Pak ale v té partě kamarádů s hokejkama na ulici uvidí sám sebe kdysi, když byl malý. Taky vidí, že jsou vlastně jako hokejisti trochu zoufalí a rozhodne se, že jim při přípravě na jejich zápas proti rivalům z vedlejší vesnice pomůže,“ přibližuje svou postavu Hynek Čermák. Dalších dospělých rolí se zhostí Klára Issová, Pavel Batěk nebo Simona Babčáková, dětské role ztvární Johanka Racková nebo Fabián Šetlík. Ústřední dětskou hvězdou se stane Tom Breton, jenž se převtělí do jedenáctiletého Dominika, který chce nejen vyhrát zápas se sousední vesnicí, ale i pusu od spolužačky Katky.

Na tiskové konferenci, kde tvůrci oznamovali začátek natáčení Děti Nagana, nesměl chybět ani čestný patron filmu, a to Dominik Hašek. „Mně se líbí, že je to rodinný film, film o dětech, které se rozhodnou za něčím jít, něco si splnit, a zaujal mě už svým námětem. Samozřejmě jsem i hrdý a rád, že vzniká film o inspiraci, kterou jsme mohli tehdy klukům přinést. Já sám jsem takovou inspiraci měl v naší hokejové generaci 70. let.,“ řekl Hašek, kterého ve snímku čeká malá role. On, režisér Dan Pánek a herci Hynek Čermák a Pavel Batěk obdrželi i speciální filmové hokejové dresy. Na dresu Dominika Haška nesmělo chybět číslo 39.

Natáčení by mělo začít v rámci dnů. Pánek prozradil, že čekají na to, až zamrznou rybníky. Poté se herci vrátí na plac až v létě, kdy vznikne většina scén. Premiéra filmu Děti Nagana je naplánovaná na únor 2023, tedy na období, kdy od vítězného turnaje v Naganu uběhne přesně 25 let. Fotogalerii z akce naleznete i na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací