Filmové události #08/22: Super-Bowl přinesl trailery na Doctora Strange i Pána prstenů

A nový Spider-Man si vydělal více než Avatar.

Oscaři mají moderátory. Chystá se nový projekt na motivy filmu Já, legenda. Seriál ze světa Pána prstenů se představil v první ukázce. Chystá se i animovaný pořad na motivy příběhů ze Středozemě. Tom Holland si zase zahraje prvního odsouzeného vraha s poruchou osobnosti. Jeho Spider-Man si pak stojí dobře, co se výdělečnosti týče. Super Bowl trailer nabídlo i pokračování Doctora Strange. V klipu se předvedl i spin-off seriálu The Boys. DC naopak oznámilo nový film. John Cena přijal roli v hraném filmu z prostředí Looney Tunes. Disneyho Rychlá rota pak nabídla první ukázku. Ta tu je i k druhé řadě Bridgertonových. Jsou také novinky k Stranger Things. A na závěr je tu i trailer k Elvisovi.

#08/22

Udílení prestižních filmových ocenění Oscarů se pomalu ale jistě blíží, a tak bylo již na čase, aby bylo oznámeno, kdo se ujme jejich moderování. Akademie zvolila hned trojici uvaděček, kterými jsou herečky a komičky Regina Hall, Wanda Sykes a Amy Schumer. Je to poprvé od roku 2011, co slavnostním večerem provede více než jeden moderátor, a poprvé po třech letech, co budou mít Oscary uvaděče. Udílení cen pak proběhne koncem března.

Jedním z nominovaných herců, kteří aspirují na zlatou sošku, je i Will Smith, který se proslavil ve snímcích jako je například i sci-fi Já, legenda. A právě v uplynulých dnech bylo oznámeno, že studio Warner Brothers chystá nový projekt z tohoto světa. Zda půjde o film nebo seriál zatím není jasné.

Minulý týden pak byl mimo jiné bohatý i na četné trailery, především díky velkolepé sportovní akce Super Bowl. Ta představila mimo jiné i první oficiální ukázku k očekávanému seriálu ze světa Pána prstenů nazvanému The Lord of the Rings: The Rings of Power. Fanouškům tak byl poprvé odkryt příběh i postavy pořadu, který bude k vidění na Amazon Prime Video od letošního září.

Pán prstenů však bude rozšířen i o další projekt, oznámil tak sám Peter Jackson, který stojí za legendární filmovou trilogií i Hobitími prequely. Mělo by se jednat o animovaný film The War of Rohirrim z produkce Warner Brothers, který poputuje přímo do kin.

K zajímavé seriálové antologii z produkce Apple TV+ se pak upsali Amanda Seyfried a Tom Holland. Ti se spolu objeví v pořadu Crowded Room, který mapuje případ prvního odsouzeného kriminálníka trpícího poruchou osobnosti, konkrétně disociativní poruchou identity. Toho si zahraje Holland, Seyfried pak ztvární jeho psycholožku.

Hollandovou nejznámější rolí však i nadále zůstává Spider-Man, který mu stále přináší největší úspěch. To potvrdil i poslední snímek Spider-Man: No Way Home, který svou výdělečností v USA překonal největší film všech dob, Avatar. Ten sice stále zůstává globálně nejúspěšnějším snímkem, ale projekty Marvelu jsou mu v patách.

Novou hrozbou pro něj může být i očekávaný Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, který se chystá do kin již letos v květnu. A právě k němu byl také zveřejněn nový trailer v rámci zmíněného Super Bowlu. Druhé dobrodružství ze světa Doctora Strange by mělo navazovat i na posledního Spider-Mana, ve kterém hrál Strange důležitou roli. Podle ukázky v něm pak také uvidíme i četné postavy z animovaného seriálu What If…? a jiné komiksové hrdiny z MCU i dalších marvelovských projektů, fanoušci mohli zaznamenat třeba hlas Patricka Stewarta alisa Profesora X z X-Menovské série. Na druhou stranu např. Ryan Reynolds v uplynulých dnech zarytě tvrdil, že jeho Deadpool se tu neobjeví, kdo ale ví, kde je pravda.

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství se představuje novým trailerem a českým plakátem

Trochu jinými superhrdiny jsou zase The Boys, kteří budou mít svůj vlastní animovaný sequel The Boys Presents: Diabolic. A právě k němu byl nedávno zveřejněn první klip, ve kterém mohli fanoušci vidět třeba origin story postavy Homelandera a mnohé další události. Pořad bude k vidění skrze Amazon od 4. března.

Nový projekt pak chystá i DC. To se tentokráte rozhodlo adaptovat svůj komiks Wonder Twins mapující dobrodružství dvojčat Zana a Jayny, kteří mají super-schopnosti. Snímek by pak měl debutovat na HBO Max.

V současnosti je jedním z velkých DC hráčů i bývalý wrestler John Cena, který na HBO Max objevuje ve svém vlastním seriálu Peacemaker. Cena se však momentálně chystá i do projektu určeného pro mladší diváky, podle nejnovějších informací se má totiž objevit v hraném snímku Coyote vs. Acme, kde po jeho boku stanou postavičky z Looney Tunes. Celé se to pak má točit okolo slavného kojota Wile. E. Coyoteho.

Hraný snímek s animovanými postavičkami pak chystá i Disney.  To uvedlo první klip k filmu Chip ‘n Dale: Rescue Rangers vzniklému na motivy kresleného seriálu Rychlá rota. Film by pak měl být k vidění skrze streamovací službu Disney+.

Konkurenční Netflix pak také přišel s jednou ukázkou, a to k druhé řadě populárního seriálu Bridgertonovi. Ten vzniká na motivy stejnojmenné knižní série autorky Julie Quinn. Nová sezóna pak bude dostupná už od druhé poloviny března.

Populárním majetkem Netflixu je i seriál Stranger Things, jehož čtvrtá řada má naplánovanou premiéru již na letošek. Tvůrci pořadu však nedávno uvedli, že chystají i pátou sezónu, která však bude poslední a uzavře tak celý příběh.

Na závěr pak ještě jeden trailer, tentokráte k biografii o samotném králi rocku Elvisovi. Snímek, za kterým stojí sám Buzz Luhrmann (Moulin Rouge, Velký Gatsby) se má věnovat životu slavného hudebníka, kterého zde ztvární Austin Butler. Po jeho boku se tu pak objeví i Tom Hanks coby Elvisův manager Tom Parker. Film pak má naplánovanou premiéru na letošní červen.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací