V muzikálu Biograf láska zazní 24 písní zpěvačky Hany Zagorové

Režie se chopil Jan Kříž a scénář napsala Uljana Donátová.

Jaká písnička se vám vybaví, když se řekne Hana Zagorová? V novém českém muzikálu Biograf láska zazní 24 slavných písní této legendární zpěvačky, autorky a devítinásobné Zlaté slavice. Na prknech Divadla Kalich od září uvidíme celou řadu známých herců a hereček, jako jsou Marie Křížová, Elis Ochmanová, Denisa Nesvačilová, Michaela Tomešová, Bořek Slezáček, Roman Tomeš, Milan Peroutka a mnoho dalších.

Než se mohl tvůrčí tým pustit do díla, musel získat svolení Hanky Zagorové. Co ji přesvědčilo, aby dala spolupráci s Divadlem Kalich zelenou? „Asi libreto, vize celého týmu a pracovní nasazení. Když jsem viděla, že celý tým věnuje tomu projektu strašně moc práce, říkala jsem si, že vlastně já nemůžu kazit práci někoho jiného,“ uvedla zpěvačka, která se tiskové konference zúčastnila prostřednictvím videozdravice. Za již zmíněným scénářem stojí mediální filmová specialistka, spisovatelka a tisková mluvčí a PR Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Uljana Donátová, jejímž cílem bylo, aby příběh muzikálu Biograf láska byl laskavý.

Režie a scénografie se ujal divadelní herec, zpěvák, režisér, scénograf a dvojnásobný držitel ceny Thálie Jan Kříž. Ten na tiskové konferenci se smíchem uvedl, že herecké obsazení vybíral podle toho, kdo z kolegů ho bude poslouchat a bude s ním chtít, i po této zkušenosti, nadále hrát. Náročný, několikakolový casting nakonec přinesl velmi silné obsazení, a to Eva – Marie Křížová, Hana – Kateřina Bohatová Šildová / Elis Ochmanová, Alča – Denisa Nesvačilová / Michaela Tomešová, Alex – Bořek Slezáček / Roman Tomeš, Ben – Zbyněk Fric / Jan Tenkrát, Přemek – Přemysl Pálek / Milan Peroutka, Markéta – Natálie Halouzková / Felicita Prokešová a mnoho dalších. Většina uvedených se zúčastnila představovací TK a prozradila, že se na práci s Janem Křížem a na celkový výsledek moc těší. Choreografie vzniká pod taktovkou Petry Parvoničové a o hudební nastudování se postará Ľubomír Dolný. Kostýmy má na starosti Radek Fišer.

Jak tisková konference, kde byl muzikál Biograf láska představen, vypadala, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu. Premiéra představení je naplánovaná na září roku 2022.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací