Filmy Cesta do Tvojzemí, Stezka odvahy a ohňostroj s hudebním doprovodem The Greatest Show otevřely 62. ročník Zlín Film Festivalu

Pavel Zedníček převzal Zlatý střevíček a Eliška Balzerová oslavila narozeniny.

Již 62. ročník Zlín Film Festivalu byl zahájen. Dopoledne patřilo již tradičně dětem a večer dospělému publiku. Nechyběla chůze po červeném koberci a ohňostroj. Program okořenilo předání Zlatého střevíčku a přání k narozeninám.

Za doprovodu animovaných postaviček, jako jsou Bob a Bobek, Pat a Mat či Maxipes Fík, zaplnili kluci a holky sál zlínského Kongresového centra, aby zde společně s prezidentem festivalu Čestmírem Vančurou a moderátory Danou Morávkovou a Honzou Čenským odpočítali start ZFF. Poté na dětské diváky čekala odměna v podobě premiérového promítání animáku Cesta do Tvojzemí.

Před slavnostním zahájením pro dospělé se vzácní hosté prošli po červeném koberci. Potkat jste se mohli s Pavlem Zedníčkem, Eliškou Balzerovou, Janem Nedbalem (letošní Young Star), Veronikou Freimanovou, Janou Švandovou, Kristýnou Janáčkovou, Jitkou Čvančarovou a zástupci poroty.

I večerním slavnostním zahájením provázeli Dana Morávková s Honzou Čenským, kteří na pódium pozvali Čestmíra Vančuru, aby předal Zlatý střevíček za mimořádný přínos kinematografii pro děti a mládež herci Pavlovi Zedníčkovi. „Děkuji. Udělalo mi to velkou radost. Nejen proto, že ta cena je zlínská, ale i proto, že mám vystudovanou střední průmyslovou školu kožařskou, dá se tedy říct, že jsem od bot. Ve škole jsem si vyrobil střevíček kožený, teď mám i zlatý,“ svěřil se herec.

Přímo na pódiu proběhla i malá oslava narozenin Elišky Balzerové. Všichni přítomní v sále jí prostřednictvím tematické písně popřáli hodně štěstí a zdraví. Po slavnostním ceremoniálu byl hostům promítnut německý snímek Stezka odvahy. Pomyslnou tečkou večera se stal zahajovací ohňostroj s hudebním doprovodem The Greatest Show.

Jak zahájení 62. ZFF vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací