Filmové události #29/22: Známe nominace na ceny Emmy, trailery ke svým projektům nabídl Amazon i Netflix

Lilo & Stitch chystá live action remake.

Nominace na ceny Emmy odhalily favority. Ve snímku Project Artemis došlo ke změnám v hereckém obsazení. Novinky z této oblasti přineslo i pokračování Black Panthera. Kontroverzní James Franco chystá první snímek po dlouhé době. Novinky tu jsou k chystané live action verzi Lilo & Stitch. Chystá se také biografie o Amy Winehouse. Je tu první klip k fantasy komedii Day Shift. V ukázce se představil After: Pouto. A na závěr je tu také oficiální trailer k Prstenům moci.

#29/22

Uplynulý týden začal ve velkém, hned na jeho úvod byly totiž odhaleny nominace na prestižní televizní ceny Emmy. Nejvíce šancí na výhru posbíral pořad Boj o moc s 25 celkovými nominacemi. Z herců pak o sošku zabojují Bill Hader, Steve Martin, Kaley Cuoco, Elle Fanning, Brian Cox, Bob Odenkirk, Reese Witherspoon, Zendaya, Colin Firth, Andrew Garfield, Lily James či Amanda Seyfried a mnozí další. Slavnostní ceremoniál, který odhalí vítěze, se uskuteční 12. září.

Chystaný snímek Project Artemis stanice Apple TV+ zažívá zvraty v hereckém obsazení i režii. Původně se zde měl po boku Scarlett Johansson objevit Chris Evans, avšak herec musel z projektu odstoupil kvůli časovému konfliktu, podle nejnovějších informací ho nahradí Channing Tatum. Změna nastala i na režisérském postu: původně měl za filmem stát Jason Bateman, nyní ho však nahradí Greg Berlanti. O ději zatím není mnoho známo, snad jen kolem toho, že se má točit kolem závodů o první let do vesmíru v 60. letech.

V pokračování Black Panthera se pak nevrátí Daniel Kaluuya. Tuto zprávu potvrdil sám herec, který v prvním díle ztvárnil W’Kabiho. Sequel, pojmenovaný Wakanda nechť žije, se bude potýkat se ztrátou hlavního představitele Chadwicka Bosemana a pravděpodobně představí nového Black Panthera. Premiéru má naplánovanou na letošní říjen.

Nový projekt chystá kontroverzní herec James Franco. Ten se krátce stáhnul z hereckého světa poté, co byl obviněn ze sexuálního obtěžování. Nyní by se měl objevit jako protagonista snímku Me, You, který se odehrává v době po druhé světové válce.

Animák Lilo & Stitch, který debutoval před 20 lety, bude mít svojí live action verzy. Tento hraný remake má od minulého týdne i svého režiséra, který se stal Dean Fleischer Camp. Hlavní role zatím nebyly obsazeny.

Od Queenů, přes Eltona Johna až po nedávného Elvise, s biografickými snímky o hudebnících se zkrátka v poslední době roztrhl pytel. K této řadě se přidá i film o zpěvačce Amy Winehouse. Ten už má nyní i svou režisérku, kterou se stala Sam Taylor-Johnson, která má na svém kontě například Padesát odstínů šedi.

Co by to však bylo za týden bez trailerů? Jeden tu máme i k fantasy komedii Day Shift. V té se představuje Jamie Foxx, Snoop Dogg či Dave Franco. Film bude k vidění skrze Netflix již od 12. srpna.

Konkurenční Amazon Prime Video pak v ukázce představilo čtvrté pokračování romantického dramatu After. Snímek nesoucí podnázev Pouto sleduje příběh páru Tessy a Hardinga a pokračování jejich vztahu. After: Pouto bude k vidění na streamingu i v kinech již od konce srpna.

A na závěr tu máme první oficiální trailer k očekávanému seriálu Pán Prstenů: Prsteny moci. Ten odkrývá historii Středozemě dávno před událostmi Hobita i původní trilogie. Fanoušci se na něj můžou těšit už v září na Amazon Prime Video.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací