Na premiéře filmu Hranice lásky zavzpomínala Hana Vagnerová na psaní scénáře i natáčení intimních scén

Do životopisu si připsala i profesi scenáristka.

Do českých kin elegantně vplul snímek Hranice lásky, který zaujal nejen tématem lásky, intimity a sexuality, ale i faktem, že se jedná o scénáristický debut herečky Hanky Vagnerová.

Po letní světové premiéře na MFF Karlovy Vary proběhla i podzimní pražská, která uvedla drama Hranice lásky do široké distribuce. Slavnostní promítání se uskutečnilo za účasti bohaté delegace v čele s představitelkou hlavní role a spoluscenáristkou Hankou Vagnerovou, kterou doprovodil její přítel. Delegace se dále skládala z herců Matyáš Řezníček, Antonie Formanová, Beáta Kaňoková, Elizaveta Maximová, Jiří Rendl, Marie Poulová, polského režiséra Tomasz Wiński a dalších.

Při příležitosti uvedení filmu do kin, jsme Hance Vagnerové položili několik otázek. Herečka a scénáristka zavzpomínala nejen na natáčení, ale i na samotný vznik filmu. První řádky scénáře začaly vznikat již před sedmy lety. „Vzešlo to z popudu, že Tomáš chtěl zrežírovat něco svého a já jsem si chtěla zahrát jiný typ rolí, než jaké pravidelně dostávám. Oba jsme procházeli nějakou osobní krizí a začali jsme si podobné otázky klást. Ptali jsme se na to, co znamená důvěra ve vztahu, jak moc může být člověk svobodný… Dívali jsme se na vztahy kolem sebe, který by pro nás mohl být inspirací. Jednoznačnou odpověď jsme nenacházeli a z toho vznikl ten impuls psaní,“ popsala cestu k první čárce na papíru Hanka.

Řeč se stočila i k natáčení intimních scén. „Myslím si, že lidé mají představu, že si tyto scény a momenty herci užívají. Musím ale říct, že jsem v životě nepotkala herce, který by se na tyto scény těšil. Je to stresující záležitost pro všechny na tom place,“ svěřila se se smíchem Vagnerová a dodala: „Je to ale něco, co k tomuto filmu, podle mě, nezbytně patří. Ne z toho důvodu, že bychom chtěli ukazovat sexualitu a nahotu, ale chtěli jsme docílit toho, aby měl divák pocit, že s tím párem prožívá intimní chvíle.“

Celý rozhovor najdete na YouTube kanálu ČK LIVE. Jak to na premiéře vypadalo, se můžete podívat ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací