Iva Hüttnerová, Josef Maršálek a Rudolf Kubík pokřtili kuchařku U stolu s Hankou Křížkovou

Zpěvačka a herečka Hanka Křížková těsně před křtem odložila francouzské hole.

Česká zpěvačka a herečka Hanka Křížková, kterou můžeme znát například z filmů Doktor od jezera hrochů, pokračování Dědictví či seriálů Ošklivka Katka, Ordinace v růžové zahradě a dalších, oslavuje nejen dvojí výročí, a to 40 let na scéně a své 65. narozeniny, ale vyslyšela i přání fanoušků a vydala novou edici své „kuchařky“ U stolu s Hankou Křížkovou.

„Je to taková „netradiční kuchařka“, spíš album fotografií s recepty od mých přátel a kolegů. Tu původní jsem kdysi dávala dohromady na popud kamarádky, spisovatelky Marie Formáčkové, když jsem byla po operaci endoprotézy. Tak trochu jsem se „nudila“, a tak jsem ji dala dohromady,“ svěřila se Hanka Křížková a dodala, že na novém pojetí pracovala v nemocnici a doma při rekonvalescenci.

Na slavnostním křtu panovala dobrá nálada, protože kmotry se stali herečka a výtvarnice Iva Hüttnerová, cukrář, spisovatel a moderátor Josef Maršálek a dvorní textař zpěvačky, herec a dabér Rudolf Kubík. Poslední jmenovaný s úsměvem prozradil, že tak úplně nesouhlasí s pojmenováním publikace: „Víte, kolik názvů jsem vymyslel, než ta původní kniha vyšla? Třeba Blafy z Holešovic, Pod stolem s Hankou Křížkovou nebo Nové recepty staré zpěvačky. Nějak se to neujalo.“

O pozitivní atmosféru na setkání se postaral i Josef Maršálek, kterého kniha velmi zaujala. „Je epesní, je barevná, krásná a těším se, až si v ní v klidu zalistuji. Jsem taky rád, že i Hanička byla jednou z kmoter jedné mé knihy. Hanka je sluníčko, nesmírně pozitivní člověk a mám ji moc rád,“ vysekl autorce pochvalu cukrářský mistr.

Jak to na slavnostním křtu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací