Spin-offy 2019: O slovo se přihlásí Shazam, Captain Marvel, Luke Hobbs či Deckard Shaw

Jaké populární série čekají oddělené díly v příštím roce?
 
 
Spin-off, neboli snímek vycházející z již známé filmové ságy, který na ní přímo nenavazuje, ale přesto je její součástí, protože se v něm nacházejí časté odkazy na výchozí materiál. Nejčastěji se toto objevuje u superhrdinských sérií typu MCU nebo konkurenčního DCEU. Příští rok si těchto tzv. „odboček“ mnoho nepřichystal, ale za to je na co se těšit. Kvalita nad kvantitou, jak se říká. Podíváme se na to chronologicky.

Co nás tedy čeká jako první?

Captain Marvel

USA premiéra: 13. března 2019, režie: Anna Boden, Ryan Fleck


A hned na úvod tu máme dlouho očekávaný příběh z komiksové dílny Marvelu. Jedná se o v řadě již jednadvacátý snímek patřící pod hlavičku neustále se rozšiřujícího MCU. Captain Marvel nás zavede zpět do devadesátek a představí nám mladou hrdinku Carol Danvers a to, jak se stala jednou z nejmocnějších hrdinek na světě. Ta se po dlouhé době ocitá na domovské Zemi, kde začíná odkrývat svoji minulost a kým vlastně je. Ve stejnou dobu zde propuká konflikt mezi dvě mimozemskými rasami a Danvers se, společně se skupinkou spojenců, ocitá přímo v jeho srdci. Captain Marvel je také mimo jiné prvním MCU filmem s ženskou protagonistkou. A tvůrci slibují, že bude tato hrdinka hrát významnou roli ve vývoji Avengers: Endgame. Coby titulní protagonistka se představí Brie Larson, ve svých rolích se pak vrátí Samuel L. Jackson, Clark Gregg, Lee Pace či Djimon Hounsou, nováčky pak jsou Jude Law, Ben Mendelsohn, Gemma Chan nebo Annette Bening.

Shazam!

USA premiéra: 4. dubna 2019, režie: David F. Sandberg

Záhy nato pak následuje dílo konkurenčního komiksového a filmového studia DC. Shazam! představuje netradičního hrdinu a jak již napovídá trailer, bude to vskutku zajímavá jízda. Příběh sleduje osiřelého čtrnáctiletého Billyho, kterého tajemný čaroděj obdaří nadpřirozenými schopnosti. Stačí říct kouzelné slovíčko „Shazam!“ a stává se z něj superhrdina se vším všudy. Na jeho cestě, kdy zachraňuje lidi a bojuje se zlem, mu pomáhá jeho nový adoptivní bratr, který je jakožto milovník komiksů expertem v této oblasti. Role Billyho se ujal Asher Angel a coby jeho superhrdinské alter ego se pak představí Zachary Levi, v dalších rolích se pak objeví Jack Dylan Grazer, Djimon Hounsou, Mark Strong nebo Adam Brody.

Muži v černém: Globální hrozba

USA premiéra: 13. června 2019, režie: F. Gary Gray

Věřte tomu nebo ne, ale Muži v černém jsou zpátky. Ovšem tentokráte v novém hávu a bez Willa Smitha a Tommyho Lee Jonese. V novém spin-offu budou bojovat s mimozemšťany a mazat lidem paměti Chris Hemsworth a Tessa Jones. Ti se už společně předvedli v posledním Thorovi, kde dokázali, že jim to na plátně spolu funguje. Nicméně, zpátky k ději. Nováček agentka M je přiřazena do dvojice se zkušeným a poněkud otrlým agentem H. Ti mají společně za úkol odkrýt, kdo je dvojím agentem v organizaci Mužů v černém. Jedinou navrátivší postavou je Emma Thompson, coby šéfka celé organizace. V dalších rolích se pak představí Liam Neeson, Rafe Spall, Kumail Nanjiani nebo Rebecca Ferguson.

Fast & Furious Presents: Hobbs and Shaw

USA premiéra: 1. srpna 2019, režie: David Leitch

Co by to bylo za rok bez filmové série Rychle a zběsile. Tvůrci si tak připravili spin-off, který se zaměřuje na dvě nejpopulárnější postavy celé ságy, jak už napovídá název. Děj je poměrně přímočarý. Snímek sleduje nečekané spojení agenta americké diplomatické bezpečností služby Luka Hobbse s Deckardem Shawem. Coby titulní protagonisté se samozřejmě vracejí Dwayne Johnson a Jason Statham, dále se zde pak objeví Vanessa Kirby, Eiza González či Idris Elba.

Noví mutanti

USA premiéra: 1. srpna 2019, režie: Josh Boone

A poslední spin-off je obdobně jako ten první z dílen Marvelu. Ovšem tentokráte se nepohybujeme v teritoriu MCU. Noví mutanti coby část x-menů patří do sféry studia Fox, které však Disney (vlastnící i Marvel studio tedy MCU filmy) v současnosti kupuje, aby zvětšilo své impérium a mohlo používat všechny marvelovské komiksové postavy. I to je jedna z komplikací, díky níž byla premiréra snímku přesunuta z letošního roku na ten následující (obdobně jako je tomu u Dark Phoenix). Noví mutanti se zaměřují na skupinku dětí nadaných nadpřirozenými schopnostmi, které jsou drženy v ústavu, kde jsou sledovány. Zápletka však začíná ve chvíli, kdy se odtud rozhodnou utéct. Trailery a ukázky slibují nevšední podívanou s hororovým nádechem. Hlavních rolí se zde ujmou Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton nebo Antonio Banderas.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací