9. ročník Das Filmfest přinese do Prahy i Brna na 40 snímků

filmfest_bannerFestival deutschsprachiger Filme opět ověří naši znalost německého jazyka.
 
 
 
Již 9. ročník festivalu německy mluvených filmů proběhne v Praze od 15. do 19. října 2014 v kinech Atlas a Lucerna. Mohou se na něj těšit také brněnští diváci, a to v Artu a Scale v termínu 20. – 23. října 2014. Letos představí celkem 40 snímků z Německa, Švýcarska a Rakouska, které doprovodí jejich tvůrci a další významní hosté.

das_filmfest_2014_foto1V sekci Spezial najdeme celou řadu oceňovaných snímků, mezi nimi ty, které byly vyslány do boje o Oscara za nejlepší neanglicky mluvený film. Za Rakousko je nominováno Temné údolí, německou kinematografii pak reprezentuje snímek Milované sestry o složitém vztahu s básníkem Friedrichem Schillerem.

Tématem letošního festivalu je Odhalení, symbolizující nejen lidskou nahotu, ale také city a povahu. V této sekci najdeme třeba zahajovací snímek Čas kanibalů o materialistickém uvažování konzultantů nadnárodní firmy, Křížovou cestu o střetu moderního uvažování a křesťanské výchovy, nebo lehce hororový příběh Dobrou, mámo.

Das Filmfest letos připravil poctu oscarovému režisérovi Michaelu Hanekemu, a tak můžeme navštívit sedm snímků, představující průřez jeho tvorbou. Nechybí dále ani zajímavé dokumenty jako Moskevské procesy, zabývající se kauzou s Pussy Riot, nebo Brundibár, o novém zpracování dětské opery hrávané v Terezíně. V neposlední řadě můžeme navštívit blok krátkých filmů.
 
 

Co: Festival německy mluvených filmů Das Filmfest

Kde: Praha – kino Lucerna, Atlas, Brno – kino Art, Scala.

Kdy: Praha 15. – 19. října 2014, Brno 20. – 23. října 2014.

Za kolik: Cena vstupenek je 100,- Kč.

Podrobnosti: Das Filmfest

Program: DFF program

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací