Filmové události #18/15: Animace sdružuje, Kingsman má novou misi, Panda vyučuje

kingsman_tajna_sluzba_plakatKolik mimozemských invazí ještě vydržíme?
 
 
Mimozemšťany, stejně jako Boha, zřejmě nikdo neviděl. Kdo tvrdí opak, není většinou brán vážně. Stejně však nemůžeme přestat fantazírovat. Někdo říká, že budou nepřátelští, a proto nás neustále pronásleduje Den nezávislosti, Hvězdná pěchota nebo Robotech. Někdo si je představuje krásné a mírumilovné, jako třeba Na´vi. Odborníkem na život z jiných planet se možná stane Channing Tatum. Brzy na ně narazí ve vesmíru i na Zemi. Ti obyčejnější z nás potkají podivuhodné tvory tak v animácích – ať už na jednom českém festivalu, nebo při budoucím sledování Kung Fu Pandy 3.
 

 
Oslava animátorského umění

Od 5. do 10. května proběhne v Třeboni festival ANIFILM ve svém 6. ročníku. Malí i velcí jistě budou spokojeni letošním výběrem animovaných filmů, který zahrnuje irský hit Píseň moře, lotyšské Šutry v kapse nebo nevšední snímek Posedlý, hororovou loutkovou komedii ze Španělska. Cenu za celoživotní dílo obdrží mistryně české animace Vlasta Pospíšilová. I její filmy a seriály (Pan Tau, Broučci, Pat a Mat) zde budou k vidění. Návštěvníci se mohou dozvědět něco o street animaci či o švédské animátorské tradici, oslavující 100 let své existence. Více v našem samostatném článku.


 

Zemřel Petr Poš (2. 1. 1944 – 1. 5. 2015)

O velkého umělce jsme přišli v podobě jednasedmdesátiletého Pera Poše, držitele dvou Českých lvů. Poš koncem šedesátých let režíroval krátký film Jednoslabičný příběh na motivy povídky Jana Wericha. Výtvarnou stránku vytvořil i pro další werichovské projekty, jako O lakomé Barce, Až opadá listí z dubu nebo Splněný sen, sdružené později do povídkového filmu Finfárum. Roku 1994 představil svůj loutkový snímek Sir Halewyn. Jeho nápady obohacovaly tuzemské plakáty, knihy a časopisy.


 

Jednoruký bandita

Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister ze Hry o trůny) se opět předvede i jako akční hrdina, tentokrát v thrilleru Shot Caller režiséra Rica Romana Waugha (Zločinec, Práskač). Jakmile opustí vězení, už je šéfy gangu nasazen do řad konkurentů, s nimiž provede loupež.


 

Dámy na střední školu, chlapi k vetřelcům!

Sony Pictures si přeje ženský spin-off k sérii 21 Jump Street. Pracují na něm něj scénáristé Lucia Aniello a Paul W. Downs (tv seriál Broad City). Kromě toho se Jenko (Channing Tatum) a Shmidt (Jonah Hill) dle očekávání spojí s Muži v černém.


 

Dezertující Jedi

Režisér Josh Trank (Kronika, Fantastická čtyřka) opustil spin-off neznámého námětu ze světa Star Wars. Místo něj se chce věnovat „originálním tvůrčím příležitostem“.


 

Někdo otevřel Pandořinu skříňku

Skladatel James Horner prozradil, že jeho jmenovec James Cameron má připraveny již čtyři scénáře k pokračování sci-fi velkofilmu Avatar. I když se je nadále snaží vtěsnat do tří sequelů, plány se mohou změnit…


 

Dnu nezávislosti neutečeš

Prezidentova dcera Patricia ze Dne nezávislosti nám v sequelu vyspěla. Místo Mae Whitman si ji však zahraje Maika Monroe, oběť přízraku z hororu Neutečeš.


 

Bitva s Brouky v přímém přenosu

Producent Neal H. Moritz se vyjádřil k případnému remaku Hvězdné pěchoty. Nová interpretace knihy Roberta Henleina možná totiž vystačí na nový televizní seriál.


 

Dejte vesmírnému míru šanci!

Heinleinův sci-fi román ve své době inspiroval také výraz odporu – dílo spisovatele Joea Haldemana Věčná válka. Hlavní roli v adaptaci získal Channing Tatum. Jeho William Mandella zažije otřesný a zbytečný konflikt s Tauřany, zatímco Země se mění k nepoznání.


 

Zkrychlováni

Režisérský začátečník Saman Kesh natočí sci-fi horor Cubed, remake filmu Krychle z roku 1997. Skupina lidí uvězněných v umělém prostředí bude opět pracovat na rozluštění hlavolamu okolních krychlí a divák se dozví něco o umělé inteligenci a zrodu „digitální rasy“.


 

A Kapitána Ameriku si přeje zabít…

Daniel Bruhl, představitel antagonisty filmu Captain America: Civil War, prozradil v rozhovoru pro Independent, že jeho postavou je konkrétně baron Zemo. Ve své kukle působí sice jako někdo, koho budou lovit Juves s Fandorem, v praxi se však jedná o pomstychtivého syna nacistického vědce.


 

Třetí Spider-Man: Nový Avenger

Spidermanovský reboot plánovaný na rok 2017 možná ponese název Spider-Man: The New Avenger. Podstatou děje by mohl být test Petera Parkera pod vedením Tonyho Starka, zda-li je hoden členství ve slavném týmu superhrdinů. Ať se snaží, do Justice League ho nepřijmou…


 

Zachraň Wolverina, zachraň svět

Scénář k poslednímu Wolverinovi s Hughem Jackmanem stvoří Michael Green. Ten si k superhrdinskému námětu přičichnul již snímkem Green Lantern a televizním seriálem Hrdinové. Novinář Umberto Gonzáles uvádí, že spolu s X-Men: Apocalypse ukončí třetí Wolverine celý cyklus režiséra Singera započatý v roce 2000.


 

Divoký kyborg Wahlberg

Větší skok mezi žánry učiní Damián Szifron, režisér a scénárista černé komedie Divoké historky. Ten napíše film s Markem Wahlbergem The Six Billion Dollar Man. Hlavní hrdina se v něm „poláme“, ovšem vláda jej dá dohromady s pomocí supermoderní bioniky.


 

Pan Richards není guma

Nová verze Fantastické čtyřky se kromě celé řady věcí bude také lišit jedním dalším detailem. Vypadá to, že Reed Richards alias Mr. Fantastic své tělo v této verzi nenatahuje, spíš manipuluje prostor kolem sebe, aby docílil tohoto efektu. Inu, zní to důstojněji…


 

Všichni královi muži

Agenti Gallahad a Lancelot neprožili na plátně poslední dobrodružství. Kingsman: Tajná služba bude pokračovat druhým dílem a autor komiksové předlohy Mark Millar uvedl, že mentor Harry v podání Colina Firtha se možná vrátí také.


 

Těžké víko sarkofágu

Reboot Mumie se místo původního června 2016 představí 24. března 2017. Jeho zatím neznámý hororový pokračovatel na něj naváže 30. března 2018.

Ostatně fanoušci monster a fantasy to mají teď všeobecně horší. Gods of Egypt nám zápas staroegyptských bohů ukáží až 8. dubna 2016 a Strážci vesmíru se místo července příštího roku vrátí 13. ledna 2017.


 

Poznámky pro Zubatou

Západní remake slavné mangy/anime Death Note – Zápisník smrti bude režírovat Adam Wingard, který v minulosti natočil horory You’re Next nebo The Guest. Díky nedávné rezignaci Shanea Blacka mu do klína spadl příběh zápisníku, s jehož pomocí můžete zabít kohokoliv na světě.


 

Nejdřív auta, pak roboti

Něco japonského by nicméně mělo zůstat alespoň v asijských rukách. Režisér James Wan (Rychle a zběsile 7) je možná i proto favoritem na pilota obřích robotů v hraném snímku Robotech, vycházejícím z amerického seriálu podle několika anime.


 

Plačící Trhač a právník Baxter

Dva představitelé záporáků z posledních Želv Ninja nevydrželi účinkovat v sequelu. Trhače si nově zahraje Brian Tee (Plačící muž, Jurský svět). Šílený vědec Baxter Stockman získal sympatické vzezření Tylera Perryho, jenž nedávno obhajoval hlavního hrdinu ve filmu Zmizelá.


 

Kung Fu Pandy

Společnost DreamWorks Animation prozradila námět chystaného animáku Kung Fu Panda 3. Bojovník Po a jeho znovunalezený otec cestují do skrytého pandího útočiště. Když se však objeví nadpřirozený zlosyn Kai a začne porážet všechny mistry bojového umění v Číně, bude muset černobílý medvídek naučit své umění i ostatní pandy ve vesnici.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací