Filmové události #17/16: Visegrád se spojuje, Pamela nás neopustila, Komiksy se otřásají

kino_na_hranici_2016_plakatJdeme na „čumendu“.
 
 
I hotelový voyer se může stát hrdinou neobvyklého dobrodružství, jak nám brzy ukáže Sam Mendes. Pravda, takový muž by se asi celý den díval jen na Pamelu Anderson, jenže vybírejte si protagonistu ve světě bez Iron Manů nebo týmu Inhumans. Vhodným kompromisem by mohl být Ježíš Kristus a Sherlock Holmes. S nimi na naší straně se nemusíme bát ani zvířat z Knihy džunglí, ani dinosaurů.
 

 
Visegrádské kino

Víc než sto filmů z Česka, Polska a Slovenska bude k vidění v rámci festivalu Kino na hranici, konaném již poosmnácté. Diváci jsou zváni jak do Českého Těšína, tak do jeho polského jmenovce. První projekce proběhnou ve čtvrtek 28. dubna. Kromě čerstvých novinek jsou na festivale pořádány retrospektivy významných umělců, tedy režisérům (Dušan Trančík, Ladislav Helge a Grzegorz Królikiewicz), ale i herečkám (Magda Vášáryová, Aňa Geislerová, Agata Kulesza).  Aby byla Visegrádská sbírka kompletní, dočkáme se i maďarské reprezentace. Akce potrvá do 3. května 2016.


 

Hotelový voyer jako Bondův nástupce

Stvořitel posledních dvou bondovek Sam Mendes se v produkci Stevena Spielberga pustí do filmu podle článku The Voyeur’s Motel, který si čtenáři časopisu New Yorker mohli přečíst ve vydání z 11. dubna tohoto roku. Tomu se říká rychlost… Jde o příběh, v němž majitel denverského motelu nainstaloval do pokojů hostů kamery, aby je sledoval při sexuálních hrátkách. Natočil však také vraždu…


 

Ústřední prsa hlídky

Jistě se shodneme, že fenomén Pobřežní hlídky byl neodmyslitelně spojen s obrazem Pamely Anderson a dvou obřích dvojčat na její hrudi. Takže nový film podle seriálu nebude o nic ošizen, neboť se v něm objeví i tato někdejší představitelka CJ Parkerové. Účast již dříve potvrdil její kolega David Hasselhoff.


 

Alfonso, průvodce džunglí

Mexického filmaře Alfonse Cuaróna si přizvala společnost Warner Bros., aby pomohl dokončit verzi Knihy džunglí v debutantské režii Andyho Serkise. Bude se muset hodně snažit, aby v popularitě dohnal disneyovský hit stejného námětu Jona Favreaua.


 

Sherlockův comeback?

Jak naznačil Robert Downey Jr. začne možná tento rok natáčení třetího snímku o Sherlocku Holmesovi od Guye Ritchieho. Jelikož měla Hra stínů premiéru roku 2011, je to jako čekat na detektivův návrat z Reichenbašského vodopádu.


 

Nevěřící Ježíš

Zapřisáhlý ateista Joaquin Phoenix je údajně žádán pro roli Ježíše Krista v biblickém snímku o Máří Magdaleně (Rooney Mara).


 

Protekční Jedi

Ve Star Wars: Epizodě VIII se objeví oblíbený herec jejího režiséra Riana Johnsona. Dvaatřicetiletý Noah Segan se z Johnsonových děl objevil v menších rolích jak ve sci-fi Looper, tak v thrilleru Zmizení.


 

Příznivci komiksů, zapomeňte na Nelidy!

Marvelovka o superhrdinech z party Inhumans byla oficiálně stažena z plánu Fáze 3. Geneticky vylepšení nadlidé se již objevili v seriálu Agenti S.H.I.E.L.D. Producent Kevin Feige jejich pozdější nasazení nevyloučil, zatím to však vypadá, že rok 2019 se bude muset obejít bez nich.


 

Železný muž místo ptačího

Tak bohužel, šílený Birdman se nekoná. Michael Keaton sice zřejmě opravdu jednal o roli záporáka v chystaném Spider-Manovi (viz Filmové události #16/16), ale nakonec se v něm neobjeví. Ovšem na druhou stranu doprovodí Spideyho Robert Downey Jr. alias Tony Stark / Iron Man.


 

Green Goblin ve světě DC

Willem Dafoe získal neznámou roli v Justice League. Komiksový svět jej již zná jako Spider-Manova nepřítele Green Goblina.


 

Dinosauři neosiřeli

Režisér J.A. Bayona (Sirotčinec, Volání netvora) natočí druhý díl Jurského světa, snímku, jenž nedávno restartoval fenomén Jurský park.


 

Dva pistolníkovi protihráči

Fantasy projekt Temná věž podle série Stephena Kinga obsadil dva padouchy. Upíra Richarda Sayreho si zahraje Jackie Earle Haley (Strážci – Watchmen, Pád Londýna) a Pimliho Prentisse, asistenta Muže v černém, ztělesní Fran Kranz (Chata v horách).


 

Oběť jedné lásky za jinou

J.J. Abrams se nerozloučil s Daisy Ridley, hvězdou Star Wars: Síla se probouzí. V jeho produkci má herečka vstoupit do fantasy Kolma podle izraelského televizního snímku Kol Ma She’Yesh Li (Všechno co mám). Hlavní hrdinka zažije dopravní nehodu, která zabije jejího přítele. Na konci života dostane šanci se vrátit v čase a být opět se svou první láskou. Přijde tak ovšem o vzpomínky na svůj původní život, včetně manžela a dětí. Kolmu bude režírovat Marielle Heller (Deník puberťačky).


 

Velká říjnová replikantská revoluce

Na pokračování kultovního Blade Runnera nebudeme muset čekat až do ledna 2018. Do kin se sci-fi snímek dostane již 6. října 2017. Významnou roli v novém hledání replikantů sehraje nedávno přidaná herečka kubánského původu Ana de Armas (Nebezpečné pokušení, Týpci a zbraně).


 

Klaun Pennywise na začátek školního roku

Remake hororu To, který nedávno získal režiséra Andrese Muschiettiho, vyděsí tváří klauna od Stephena Kinga 7. září 2017.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací