Filmové události #25/16: Helen zběsile řídí, Merlin byl transformer (?), Shrek neskončil

shrek_zvonec_a_konec_2010_plakatNastal chaos…
 
 
Chaotické nejsou dnešní události jenom kvůli sci-fi sérii pro mládež, jež se brzy začne natáčet. Zcela nový pohled nás čeká ve světě Transformers, Čaroděje ze země Oz nebo Hvězdné brány. Ale i v realistickém světě nás čekají překvapivá zjištění. Královna Alžběta řídí rychlé vozy a Ediie Murphy si ještě v něčem zahraje…, kromě policajta z Beverly Hills se vrací jako jistý mluvící oslík.
 

 
Od studené války k vietnamské

Steven Spielberg projevil zájem o zpracování příběhu hlasatele zpráv Waltera Cronkitea. Případný film by se měl soustředit na jeho zásluhy při medializaci války ve Vietnamu roku 1968. Režisér by opět spolupracoval se scénáristou Mattem Charmanem a producentem Marcem Plattem (Most špionů).

 

Královna řidička

Britská hvězda Helen Mirren se objeví v osmém dílu série Rychle a zběsile. Již se nemůžeme dočkat, až usedne za volant.


Daniny osmičky

Režisér Gary Ross prozradil současný název chystaného ženského spin-offu k Dannyho parťákům. Navzdory nedávným zvěstem (viz Filmové události #24/16) to není „Ocean’s Ocho“, nýbrž zůstáváme v anglickém jazyce s titulem Ocean’s Eight.


Sicario: Samostatný vrah

Drama Sicario: Nájemný vrah má být kromě prvního sequelu Soldado následovat ještě minimálně jeden snímek. Benicio Del Toro to uvedl v rozhovoru pro The Independent. Pokračování však budou absolutně samostatná a k jejich zhlédnutí nebude třeba znát původní film.


Arabští režiséři v Beverly Hills

Paramount našel režiséry pro neustále odkládaný sequel Policajt z Beverly Hills 4. Eddie Murphy bude šířit zábavu jako Alex Foley pod vedením dvojice Adil El Arbi a Bilall Fallah (Black).


Epizodní flákači

Pokračování Flákačů, bláznivé komedie z roku 1995, uvidíme nakonec na televizních obrazovkách. Režisér Kevin Smith nám přislíbil deset epizod, plné zřejmě dalších zážitků kamarádů TS a Brodieho.


Transformeři kulatého stolu

Pátý díl Transformers, jehož podtitul „The Last Knight“ vzbudil velkou zvědavost, bude zřejmě daleko šílenější, než by si kdokoliv pomyslel. Jak zjistíme, Merlin, čaroděj krále Artuše, totiž své magické triky prováděl za pomocí návštěvníků z Cybertronu. Vůdce Autobotů Optimus Prime musí najít na Zemi starý artefakt z jeho doby (možná meč Excalibur), aby znovuoživil svou planetu.


Ke Spider-Manovi se přidává Hvězda a Maršál

Spider-Man: Homecoming před časem úspěšně naverboval Michaela Keatona do role hlavního Spideyho soupeře, nyní jedná o roli dalšího záporáka Logan Marshall-Green (Bratstvo neohrožených, Prometheus) a o neznámou úlohu se uchází Martin Starr (Machři a šprti, Apokalypsa v Hollywoodu).


Svět chaotických telepatů

Režisér Doug Liman si kromě x-menovského snímku Gambit a thrilleru The Wall přidal k osobním plánům ještě adaptaci dystopické sci-fi trilogie Chaos spisovatele Patricka Nesse. V prvním díle s názvem Hlas nože poznáváme třináctiletého chlapce Todda Hewitta ve městě, kde neobvyklý mikrob údajně vyhubil všechny ženy a přeživší muži díky němu slyší neustále „Hluk“ – myšlenky jiných lidí i zvířat. Chlapcovi otcové mu pomůžou uniknout a najít nedávno objevené slepé místo ve Hluku – dívku jménem Viola. S ní postupně poznává pravdu o planetě, na níž žije.


Ra může být jen jeden! Nebo úplně nový…

Roland Emmerich a Dean Devlin znovu promluvili o svých plánech na pokračování Hvězdné brány. Jak dávno víme, chtějí ignorovat všechny spin-offy, jež se objevily po jejich velkofilmu. Nyní navíc prohlásili, že původně koncipované pokračování „o 20 let později“ není možné a dobrodružství s mimozemšťany v rolích egyptských bohů musí začít úplným rebootem.


Zelená čarodějnice předvánoční

Zfilmovaný muzikál Wicked představí poněkud jinou zemi Oz 19. prosince 2019. Příběh, původně vycházející z knihy Gregoryho Maguirea, sleduje změny v pohádkové říši skrze perspektivu Elphaby, budoucí Zlé čarodějnice Západu. Smaragdové město a jeho okolí není v tomto podání prosté na sex, násilí a politické konflikty.


Shreka není nikdy dost

Steve Burke, šéf NBCU, nového vlastníka společnosti DreamWorks Animation, nám slíbil nová dobrodružství zeleného zlobra Shreka. Tvůrčí kontrolu nad nimi převezme Chris Meledandri, jehož studio Illumination Entertainment natočilo snímky ze série Já, padouch a Mimoni.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací