Špindl 2: Režisér Radek Balaš o svém filmovém snu, natáčení na horách i obavách z pokračování

„Zimní příroda na horách je specifická.“
 
 
Radka Balaše známe jako divadelního režiséra a exporotce z taneční soutěže StarDance. Nyní se z něho stal i režisér filmový, protože usedl na režisérské křeslo zimní komedie Špindl 2. Na premiéře snímku nám Radek Balaš zodpověděl několik otázek a přiznal se, že je z promítání velmi nervózní a se smíchem citoval známý divadelní bonmot: „Když je premiéra úspěšná, tak za to mohou a chválí se herci. Když je to průšvih, může za to režisér.“ V rozhovoru dále prozradil, že se v minulosti toužil stát filmovým režisérem, protože miluje film a všechny jeho žánry.

Vzhledem k tomu, že se jedná o pokračování, nabízela se otázka, čím se dvojka od prvního dílu liší. Režisér prozradil, že se Špindl 2 více blíží žánru rodinných filmů a není pouze prvoplánovou komedií. A dodal, že se ve větší míře zaměřili na autentické herectví.

Natáčení probíhalo na horách, tudíž se herci, štáb a režisér museli potýkat s nevyzpytatelným horským počasím. I během pouhých dvou hodin se azurová obloha proměnila ve sněhovou bouři, což ve spojení s časově vytíženými herci přineslo nemálo komplikací a následnou náročnou postprodukci.

Celý rozhovor s Radkem Balašem naleznete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací