Sequely 2020: Vrátí se nejen sličná Wonder Woman, ale třeba i James Bond, poručík Maverick či Godzilla a mnozí další

Bude to rok očekávaných sequelů.
 
 
Rok se s rokem sešel a ten nový se už pomalu rozjíždí. V rámci příprav na něj je nezbytné udělat si pořádek i ve filmech, které nás v roce 2020 čekají. Je čas podívat se na sequely přichystané na příštích dvanáct měsíců, a že jich je. Na plátna se vrátí například mizerové Mike a Marcus, králíček Petr, agent 007, blonďatá právnička Elle Woods, Wonder Woman, žlutí mimoni a padouch Gru, poručík Maverick, Bill a Ted, manželé Warrenovi, Hercule Poirot či Michael Myers.

Vezměme to však pěkně popořadě, chronologicky.

Mizerové navždy

česká premiéra: 16. ledna 2020, režie: Adil El Arbi, Bilall Fallah


Hned na začátku roku se po sedmnácti letech vrátí na filmová plátna policejní duo Mike Lowrey a Marcus Burnett. To znamená i návrat Willa Smitha a Martina Lawrence do svých ikonických rolí. Jedná se již o třetí pokračování této krimikomedie, jejíž první díl oslaví pětadvacáté výročí.

Tiché místo 2

česká premiéra: 19. března 2020, režie: John Krasinski

První díl zanechal diváky téměř bez dechu. Aby také ne, vždyť premisou snímku je, že jeho hrdinové nesmí udělat žádný hluk, jinak je čeká téměř jistá smrt v rukou zrůdných démonů. Není tedy divu, že se zanedlouho dočkáme i dvojky.

Králíček Petr bere do zaječích

česká premiéra: 2. dubna 2020, režie: Will Gluck

A teď něco pro ty menší (ale bavit se určitě budou i dospělí). Nezbedný králíček Petr a jeho přátelé jsou zpět a jsou opět odhodlání konat neplechu. Vrací se i lidští hrdinové v podání Domhnalla Gleesona a Rose Byrne a těšit se můžeme i na nové postavy.

Není čas zemřít

česká premiéra: 8. dubna 2020, režie: Cary Joji Fukunaga


Jeho jméno je Bond, James Bond. Na legendárního agenta 007 se mohou fanoušci těšit v dubnu v jeho již pětadvacátém dobrodružství. To by mělo dějově navazovat na poslední Spectre a uzavřít tak tuto příběhovou linii. Pro představitele hlavního hrdiny, Daniela Craiga, to také bude poslední snímek v této roli, pak už jí předá někomu dalšímu.

Úniková hra 2

česká premiéra: 16. dubna 2020, režie: Adam Robitel

Úniková hra, mysteriózní horor z prostředí únikovek, měla premiéru minulý rok, její pokračování je však naplánováno již na ten letošní. Děj zatím nebyl upřesněn, ale lze spekulovat, že hrdinové opět budou muset utéct z bludiště strašidelných pokojů a přežít smrtelnou hru.

Trollové: Světové turné

česká premiéra: 16. dubna 2020, režie: Walt Dohrn

Zpátky budou i zpívající trollové s barevnými vlasy a tentokráte jedou na turné. O samotném ději zatím není mnoho známo, víme jen, že se k Anně Kendrick a Justinu Timberlakeovi přidají herci jako Sam Rockwell, Jamie Dornan či Rachel Bloom a mnozí další.

Legally Blonde 3

světová premiéra: 8. května 2020, režie: Jamie Suk

Blonďatá právnička Elle Woods se po sedmnácti letech vrátí na filmová plátna a s ní i její představitelka Reese Witherspoon. Z děje však tvůrci prozatím nic neodhalili.

(Foto z filmů: Mizerové navždy, Tiché místo 2, Není čas zemřít, Trollové: Světové turné)

Fast & Furious 9

česká premiéra: 21. května 2020, režie: Justin Lin

Rychle a zběsile je opět tu, již podeváté (vlastně prakticky podesáté, díky letošnímu spin-offu) se setkáme v kinech s touto filmovou sérií a jejími hrdiny, chybět samozřejmě nebude ani Vin Diesel.

SpongeBob ve filmu: Houba na útěku

česká premiéra: 28. května 2020, režie: Tim Hill

Kdo žije v ananasu na dně moří? SpongeBob SquarePants! Právě tato otravná žlutá houba a jeho přátelé si pro následující rok připravili filmové pokračování a podle traileru to bude jízda, na které nebude chybět ani takový Keanu Reeves.

Wonder Woman 1984

česká premiéra: 4. června 2020, režie: Patty Jenkins

Sličná Diana Prince čili hrdinka Wonder Woman, se také představí ve svém sequelu. Nedávný trailer nabízí, kromě chytlavého soundtracku, poměrně zábavnou podívanou s hned dvěma záporáky: Cheetah v podání Kristen Wiig a Maxe Lorda, které představí Pedro Pascal.

Mimoni: Padouch přichází

česká premiéra: 2. července 2020, režie: Kyle Balda, Brad Ableson


A jsou tu další žluťáskové na seznamu. Brblaví mimoni tentokráte převypráví, jak to tenkrát bylo s jejich šéfem Gruem a jak se vlastně stal padouchem.

Krotitelé duchů: Odkaz

česká premiéra: 9. července 2020, režie: Jason Reitman

Až půjde do tuhého, koho zavoláte? No přece Krotitele duchů! I ti se po třiceti letech dočkali opravdového pokračování. Nový snímek nemá nic společného s dámským remakem/ spin-offem z roku 2016, ale přímo navazuje na původní filmy z 80. let. Vrátit by se měli i hlavní představitelé Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Annie Potts či Sigourney Weaver.

Top Gun: Maverick

česká premiéra: 16. července 2020, režie: Joseph Kosinski

A další klasika z osmdesátek se dočkala svého pokračování. Tom Cruise se poletech vrací do role pilota Mavericka, který stále dělá to, co ho baví: létá jako nezřízená střela, testuje nové letouny a vyhýbá se povýšení, které by znamenalo návrat na zem.

The Purge 5

česká premiéra: 23. července 2020, režie: Everardo Valerio Gout

Co byste dělali, kdybyste měli jednu noc v roce, při které by bylo povoleno veškeré násilí a kriminální činy? To se snaží prozkoumat filmová série Purge, která se příští rok vrátí v již pátém pokračování.

The Hitman’s Wife’s Bodyguard

česká premiéra: 20. srpna 2020, režie: Patrick Hughes


Duo zabiják a bodyguard Samuel L. Jackson a Ryan Reynolds je zpátky. Tentokráte však bodyguard nemá za úkol chránit zabijáka, ale jeho ženu (Salma Hayek), která je obdobně nebezpečná a hubatá jako její drahá polovička.

Bill & Ted Face the Music

světová premiéra: 21. srpna 2020, režie: Dean Parisot

Příští rok je jasně ve znamení sequelů kultovních snímků z 80. a 90. let. Do této skupiny patří i pokračování dobrodružství kamarádů Billa a Teda v podání Keanu Reevese a Alexa Wintera.

(Foto z filmů: SpongeBob, Wonder Woman 1984, Krotitelé duchů: Odkaz, Top Gun: Maverick, Bill & Ted Face the Music)

V zajetí démonů 3

česká premiéra: 10. září 2020, režie: Michael Chaves

Manželé Warrenovi, kteří zahánějí démony a duchy všeho druhu se po letošním krátkém cameu v Annabelle vrátí v plné kráse na filmová plátna. Děj snímku je však prozatím neznámý.

The King’s Man: První mise

česká premiéra: 17. září 2020, režie: Matthew Vaughn


Zde jde de facto o prequel, protože toto nové pokračování série Kigsman vypráví o vzniku titulní tajné organizace. V hvězdně obsazeném snímku se pak objeví například Gemma Arterton, Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes, Djimon Hounsou, Stanley Tucci, Rhys Ifans či Daniel Brühl a mnozí další.

Venom 2

česká premiéra: 1. října 2020, režie: Andy Serkis

Předloni Spider-Man, loni Venom, letos opět Spider-Man a příští rok zase Venom, také zaznamenáváte jistý vzor? Venom se vrací do kin v pokračování a s ním přichází i jeho ikonický komiksový záporák Carnage v podání Woodyho Harrelsona, to je zatím vše, co víme, že od tohoto sequelu můžeme očekávat.

Death on the Nile

světová premiéra: 8. října 2020, režie: Kenneth Branagh

Hercule Poirot a jeho malé šedé buňky mozkové to zase roztočí na filmovém plátně. Tentokráte si tvůrci v čele s Kennethem Branaghem vzali na mušku slavný případ Vraždy na Nilu.

Halloween Kills

česká premiéra: 15. října 2020, režie: David Gordon Green

Je těžké se dopočítat kolik je dohromady snímků v hororové sérii Halloween, a příští rok tam přibude další. Ten má přímo navazovat na film z roku 2018, po něm by pak měl následovat i finální díl s názvem Halloween Ends.

Godzilla vs Kong

česká premiéra: 19. listopadu 2020, režie: Adam Wingard


Kdo je větší borec, ohromná ještěrka Godzilla nebo mega opičák King Kong? To se dozvíme již na podzim, až si to tito dva legendární velikáni rozdají na filmovém plátně, a je zaručeno, že to bude jízda.

Coming 2 America

česká premiéra: 17. prosince 2020, režie: Craig Brewer

A máme tu další sequel ke klasice z 80. let. Před Vánoci se Eddie Murphy opět vrátí do Ameriky ve své dvojroli coby princ Akeem a soulový zpěvák Randy Watson. Co přesně ho však v novém pokračování čeká, zatím nebylo odhaleno.

The Croods 2

česká premiéra: 24. prosince 2020, režie: Joel Crawford

Na závěr pak něco pro děti. První pravěká rodinka Croodsovi je zpátky a čeká ji nové dobrodružství. Tentokráte je vyzve rodina Bettermanovi, kteří tvrdí, že jsou ve všem lepší.

(Foto z filmů: The King’s Man: První mise, Halloween Kills, The Croods 2)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací