Filmové události #39:21: Proběhlo slavnostní udílení cen Emmy i zahájení festivalu Finále Plzeň

V trailerech se pak představili Tom Hanks i Denzel Washington.

V Česku se bude točit další hollywoodský projekt. Na Comic-Con Prague přibyli dva noví hosté. Finále Plzeň bylo slavnostně zahájeno. Rozdány byly i prestižní ceny Emmy. Kathryn Hahn si pak zahraje Joan Rivers. Je tu i trailer k dramatu The Tragedy of Macbeth. Ukázku nabídli i tvůrci sci-fi Finch. Třetí pokračování Fantastických zvířat pak odhalilo svůj podnázev i datum premiéry. A na závěr jedna smutná zpráva, opustil nás herec Willie Garson.

#39/21

Česko přivítá další zahraniční hvězdy, které sem přiletí natáčet. Nejnovějším zahraničním projektem, který zavítá do tuzemska je seriál Last Light. Jeho třetí řada by měla vzniknout částečně v ČR a točit by se zde mělo začít již letos v prosinci. V rámci toho se u nás tak objeví i hlavní hvězdy tohoto pořadu, Matthew Fox a Joanne Froggatt, herečka známá jako jedna z hlavních služek v Panství Downton.

Kromě toho pak k nám zavítá i početné množství hvězd v rámci Comic-Con Prague, který už se neodvratně blíží. V rámci příprav tak organizátoři oznámili dva nové herecké hosty, kterými jsou Anna-Louise Plowman a Norman Lovett. Plowman mohou fanoušci znát z Hvězdné brány, Pána času, Pod černou vlajkou či Zaklínače. Lovett se pak proslavil jako palubní počítač Holly v Červeném trpaslíkovi. Kromě toho pak také na seznam hostů přibylo i několik nových komiksových tvůrci. Oznámeno bylo i to, že Suanne Braun, Robert Llewellyn a Judy Pascoe se nakonec letošního Comic-Conu nezúčastní z osobních a pracovních důvodů, už teď však přislíbili účast na příštím ročníku. Ten letošní se pak uskuteční od 15. do 17. října.

A do třetice tu pak máme také filmový festival Finále Plzeň, který byl slavnostně zahájen v pátek 24. září. Festival slibuje mnoho žhavých filmových premiér a bohatý program. Celá akce pak potrvá do středy 29. září 2021.

Aktivní však byla v uplynulém týdnu i zahraniční scéna. Největší události pak beze sporu bylo udílení prestižních televizních cen Emmy. Nejvíce sošek si odnesl pořad The Crown a ze streamovacích platforem pak vedl Netflix. Mezi nejlepšími seriály se pak zařadily pořady Ted Lasso, The Crown a Dámský gambit. Z herců si zase odnesli sošky například Jason Sudeikis, Jean Smart, Josh O’Connor, Olivia Colman, Ewan McGregor, Kate Winslet, Brett Goldstein, Hannah Waddingham, Tobias Menzies, Gillian Anderson, Evan Peters a Julianne Nicholson.

Jednou z nominovaných na Emmy pak byla i herečka Kathryn Hahn za svůj výkon v seriálu WandaVision. Svou nominace sice ve výhru neproměnila, ale za to dostala zajímavou hereckou příležitost. Hahn byla totiž obsazena do role legendární zesnulé komičky Joan Rivers, kterou má ztvárnit v limitované sérii The Comeback Girl.

Nebyl by to však týden bez trailerů, a právě jeden takový nabídli i tvůrci snímku The Tragedy of Macbeth. Jedná se o převyprávění stejnojmenné shakespearovské divadelní hry. Hlavní role v tomto dramatu pak ztvární Denzel Washington, Francis McDormand, Brendan Gleeson, Harry Melling nebo Corey Hawkins. The Tragedy of Macbeth by pak mělo být k vidění na platformě Apple TV+ již letos o Vánocích.

 

Kromě toho se pak na tento streamovací servis chystá i Tom Hanks ve svém novém filmu Finch. Apple TV+ pak v uplynulém týdnu sdílel první ukázku k tomuto neobvyklému sci-fi. To má nachystanou premiéru na letošní listopad.

 

S novinkou přišla v uplynulém týdnu i filmová série Fantastická zvířata. Tvůrci oznámili oficiální název chystaného třetího dílu i datum jeho plánované premiéru. Pro nové pokračování zvolili název The Secrets of Dumbledore, jeho uvedení do kin pak naplánovali na duben příštího roku. Samotnou sérii pak provázeli četné nesrovnalosti, kdy musel být kvůli své soudní kauze s bývalou manželkou přeobsazen Johnny Depp z role Grindelwalda, kterého místo něj ztvární dánský herec Mads Mikkelsen.

Na závěr tu pak máme jednu smutnou zprávu, opustil nás herec Willie Garson. To, že Garson ve věku sedmapadesáti let podlehl rakovině slinivky břišní, oznámil světu jeho syn. Garson se proslavil především jako Standford v seriálu Sex ve městě, později se také objevoval jako Mozzie v pořadu Ve službách FBI.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací