Filmové události #51/21: S novinkami přišli Spider-Man, Ježek Sonic, Fantastická zvířata i Harry Potter

Týden plný fantasy a sci-fi diskusí.

Nový Spider-Man je konečně v kinech. V traileru se představilo filmové pokračování Ježka Sonica. První ukázku nabídly i Fantastická zvířata. Harry Potter zase láká na svůj speciální reunion pořad plakátem. Klip má i hvězdně obsazené Ztracené město. Video sdíleli i tvůrci akční komedie The Unbearable Weight of Massive Talent. Dále nastaly velké změny v obsazení seriálu o Wednesday. A na závěr také proběhlo finále jedenácté řady StarDance.

#51/21

V uplynulém týdnu dorazilo do kin kýžené třetí pokračování marvelovského Spider-Man nesoucí podtitul Bez domova. Velmi očekávaný snímek navnazuje diváky, díky slibovanému prolnutí tří Spidermanovských světů. A tak není divu, že hned po svém uvedení na velká plátna začala tato marvelovka bořit rekordy a stala se zatím nejvýdělečnějším pandemickým filmem.

Trailer ke svému plánovanému sequelu pak nabídl i ježek Sonic. Tento super-rychlý modrý nezbeda láká fanoušky na své pokračování, ve kterém se mají objevit i další známé postavy z této herní ságy, jako je například Sonicův nejlepší kamarád Tails. Druhý díl by měl vstoupit do kin v dubnu příštího roku.

A neodvratně blížící se rok 2022 bude na filmová pokračování bohatý. Fanoušci se mohou těšit i na třetí díl ze série Fantastických zvířat, která sleduje události, které se odehráli před děním v Harry Potterovi. Sequel, pojmenovaný Brumbálova tajemství, se pak také představil ve své první ukázce. K vidění zde byl mimo jiné i Mads Mikkelsen v roli Grindelwalda, který tuto roli převzal po Johnnym Deppovi.

Příznivci Harryho Pottera však můžou jásat dvakrát. Blíží se totiž i očekávaná speciální reunion show s herci a tvůrci původní série, kteří zavzpomínají na filmový svět čar a kouzel v rámci oslav dvacátého výročí od uvedení prvního dílu do kin. U této příležitosti tak organizátoři sdíleli na sociálních sítích první oficiální plakát k tomuto pořadu, který bude k vidění skrze HBO Max a HBO Go již 1. ledna.

To jsme ale odbočili od ukázek. Jednu takovou si pro nás přichystala i akční romantická komedie The Lost City. V ní se představí v hlavní roli Sandra Bullock, a po jejím boku se objeví Channing Tatum, Daniel Radcliffe či Brad Pitt. Do kin vstoupí snímek příští rok v březnu.

Na hvězdné obsazení není skoupé ani drama The Unbearable Weight of Massive Talent, ke kterému je tu též první trailer. Zde si zase společně zahrají Nicolas Cage, Pedro Pascal, Tiffany Haddish a Neil Patrick Harris.

Nečekané změny v obsazení pak zase nastaly u seriálu Wendesday, který produkuje Netflix pod taktovkou režiséra Tima Burtona. Z pořadu totiž nečekaně z osobních důvodů odešla herečka Thora Birch, která zde má hrát učitelku Wendesday Tamaru Novak. Birch stihla ještě před svým odchodem natočit řadu svých scén, a tak zatím není jasné, zda bude přeobsazena nebo bude její zmizení vysvětleno jinak.

Závěrem pak něco z domácího dění. V sobotu proběhlo slavnostní finále jedenáctého ročníku StarDance. Králem a královnou tanečního parketu se letos stali Jan Cina a Adriana Mašková. Druzí skončili Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík a na třetí příčce se umístili Tomáš Verner a Kristýna Coufalová. V rámci náročného večera došlo k návratu vypadnuvších párů na parket, společnému tanci i oslavě narozenin Marka Ebena. Vítěznému páru pak předala cenu předloňská úřadující vítězka Veronika Khek Kubařová.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací